Gå direkt till innehåll
Det blir drop-in på Väla för vaccination med dos 1 eller 2 mot covid-19 under december. Även dos 3 erbjuds till de över 65. Foto: Helsingborgs stad/David Lundin.
Det blir drop-in på Väla för vaccination med dos 1 eller 2 mot covid-19 under december. Även dos 3 erbjuds till de över 65. Foto: Helsingborgs stad/David Lundin.

Pressmeddelande -

Drop-in för vaccination mot covid-19 på Väla i Helsingborg

Från och med söndag den 5:e december kan man gå på drop-in för vaccination mot covid-19 på köpcentret Väla i Helsingborg. 

Vaccinationerna sköts av Väla Hälsa och Vaccin. Lokalen ligger mitt emot Wayne’s Coffee nära ingång nummer 2. Den som ännu inte fått dos 1 eller dos 2 kan komma på drop-in för vaccination. För de som är äldre än 65 erbjuds även dos 3.

Tider för drop-in är:

  • 5/12 10.00–17.30
  • 11-12/12 10.00–17.30
  • 18-19/12 10.00–17.30

Vaccinationerna är ett samarbete mellan Helsingborgs stad, Väla Hälsa & Vaccin, Väla, Region Skåne och Röda Korset.

Att tänka på inför vaccinationen

  • Det är gratis att vaccinera sig mot covid-19.
  • Pandemin är inte över och fler behöver vaccinera sig för att undvika att bli allvarligt sjuka. Den som ännu inte fått dos 1 eller dos 2 kan komma på drop-in för vaccination på ett flertal platser runt om i Skåne.
  • Ta gärna reda på i förväg om det gäller på det vaccinationsställe som ska besökas.
  • Ta med legitimation till vaccinationsstället.
  • Ha gärna på kläder som gör det enkelt för sjuksköterskan att komma åt överarmen för vaccination, till exempel en kortärmad tröja.
  • Räkna med att det kan vara en viss väntetid under vissa tider på dagen.

Den som hellre vill boka en tid ska kontakta sin vårdcentral. Tid kan bokas via telefon eller via e-tjänsterna. För att boka via e-tjänsterna behövs en e-legitimation, till exempel bank-id. Till drop-in på Väla behövs ingen tidsbokning.

OBS! 1177 Vårdguiden på telefon kan inte hjälpa dig att boka, omboka eller avboka en tid för vaccination mot covid-19. Mer information om vaccination mot covid-19

Frågor om drop-in för vaccination mot covid-19 besvaras av
Väla Hälsa och Vaccin: Isabell Westman, isabell.westman@primavard.se
Helsingborgs stad: Jakob Jansson, säkerhetsstrateg, jakob.jansson2@helsingborg.se
Telefon: 073-067 64 50

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll