Gå direkt till innehåll
Foto: Paperwing: Victor Hellström, Anna Kruse, Stina Ekblad: Knut Koivisto
Foto: Paperwing: Victor Hellström, Anna Kruse, Stina Ekblad: Knut Koivisto

Pressmeddelande -

Elektropop, jazz och Stina Ekblad på Dunkers kulturhus

Elektropop, jazz och Stina Ekblad på Dunkers kulturhus

Under våren har musikintresserade kunnat njuta av två olika musikserier på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Jag var där har bjudit på artister som är nära sitt stora genombrott och i Dunkers Big 5 har några av Sveriges mest namnkunniga underhållare stått på scen. Nu avrundas vårsäsongen med Paperwing torsdagen 16 maj klockan 19.00 och Anna Kruse featuring Stina Ekblad 24 timmar senare.

Jag var där: Paperwing - 16 maj 19.00
Dunkers kulturhus, Teatersalen
Elektroniska beats med en ton av framtiden och med en touch av drömsk filmmusik. Bakom artistnamnet Paperwing hittar du låtskrivaren och producenten Jenny Soovik. Hon har arbetat med musik en längre tid men det var först i höstas som hon släppte sitt debutalbum, Alone we walk the land. Paperwing har inspirerats av artister som Björk och svenska Robyn. Lyssna på Paperwing här.

Dunkers Big 5: Anna Kruse featuring Stina Ekblad - 17 maj 19.00
Dunkers kulturhus, Konsertsalen
Jazzsångerskan Anna Kruse och skådespelaren Stina Ekblad möts på scen i en kärleksfull hyllning till poeten Edith Södergran. Det är ett samarbete som inleddes redan 2017 med albumet Himlens Rand. Den här kvällen blir det en sammanslagning av de båda uttrycksformerna sång och dikt. Anna Kruse står för sången medan Stina Ekblad läser dikterna. Anna Kruse debuterade 2009 med albumet Lyckoskatt, ett album med sånger baserade på Edith Södergrans dikter. Stina Ekblad har en lång och gedigen karriär bakom sig och har gjort sig ett namn både på teaterscenen och i många stora film- och tv-produktioner.

Arrangemangskontakt:
Christel Molin, koordinator Dunkers kulturhus
0722-45 82 91 
christel.molin@helsingborg.se

Presskontakt:
Tommy Esbjörnsson
042-10 49 04
tommy.esbjornsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55