Gå direkt till innehåll
Leonard von Wolcker, känd från tv-programmet Lego Masters Sverige, har skapat en modell av Kärnan byggt av LEGO®-bitar.
Leonard von Wolcker, känd från tv-programmet Lego Masters Sverige, har skapat en modell av Kärnan byggt av LEGO®-bitar.

Pressmeddelande -

En ny modell av Kärnan byggt av LEGO®-bitar

Att ta sig an historien på ett lekfullt sätt öppnar upp många nya dörrar för en yngre generation att ta del av Kärnan och allt som har hänt här. Helsingborgs museum har tillsammans med Leonard von Wolcker gjort en modell av kärnan byggt av LEGO®-bitar. Lördag 21 oktober bjuder man in allmänheten till lanseringen av byggmodellen i den riktiga Kärnan i Slottshagsparken i Helsingborg. Samma dag arrangerar man även en tävling på plats där besökare får bygga en egen minimodell av stadens torn.

- Detta är ett roligt och lekfullt tillfälle i Kärnan och vi ser fram emot att få presentera denna nya produkt av Kärnan, som är en i raden av många modeller av Kärnan som skapats genom historien, säger Karin Kardell, antikvarie, Helsingborgs museum.

Dagens arrangemang pågår mellan klockan 11.00–15.00 inne i Kärnan. Under dagen får man träffa och lyssna till Leonard von Wolcker, känd från tv-programmet Lego Masters Sverige. Leonard är skaparen bakom den nya Kärnan-modellen. Leonard kommer att finns på plats för att ge besökarna kreativa tips och för att inspirera under tävlingsmomentet. Tävlingsinformation kommer att tillhandahållas på plats. Vinnaren av tävlingen kommer att utses senare i år. Priset består av att Leonard gör en skiss av det vinnande bidraget, som sedan kommer att resultera i en mindre byggmodell.

Barn och unga upp till 18 år har fri entré, men observera att de måste vara i vuxens sällskap om de är under 18 år. För vuxna gäller ordinarie entré.

Det är viktigt att notera att på grund av säkerhetsskäl finns det en begränsning på antalet personer som får vistas i Kärnan samtidigt. Det kan därför bli väntetid i entrén vid arrangemang.

Relaterade länkar

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55