Gå direkt till innehåll
En tredjedel av Sveriges Blå Flagg-stränder finns i Helsingborg

Pressmeddelande -

En tredjedel av Sveriges Blå Flagg-stränder finns i Helsingborg

Blå Flagg är en internationell miljö- och kvalitetsutmärkelse som finns i över 50 länder och ges årligen till stränder, fritidsbåtshamnar och turismbåtar. I år hissas Blå Flagg på nio stränder i Sverige, varav tre av dem finns i Helsingborg! Rydebäck får behålla Blå Flagg och nya stränder för i år att få utmärkelsen är Järnvägsmännens brygga och Domsten.

Blå Flagg är en internationell miljömärkning som drivs av Foundation for Environmental Education (FEE) och som i år finns på över 5000 stränder och hamnar i 51 länder runt om i världen. Varje hamn eller strand med Blå Flagg måste uppfylla ett antal kriterier och genom Blå Flagg visar anläggningarna för sina gäster och sin omgivning att de uppfyller högt ställda krav när det gäller vattenkvalitet, miljö, information, säkerhet och service.

– Yes! Det känns fantastiskt att Helsingborg kan stoltsera med hela tre stränder som lever upp till den kvalitetsstämpel som Blå Flagg innebär. Det är många krav som ska uppnås och det ligger ett gediget arbete bakom, säger Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

    De första blå flaggorna hissades 1987 och Blå Flagg är sedan många år en etablerad märkning för stränder och hamnar. I Sverige har vi haft Blå Flagg sedan 1994. I år får nio stränder och femton hamnar utmärkelsen i Sverige.

    För mer information, kontakta:
    Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen
    Tel: 042-10 25 39, e-post: elisabet.lindberg@helsingborg.se

    Henrik Alsén, Blå Flagg Sverige
    Tel: 070-794 77 73, e-post: henrik@blaflagg.org

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

    Kontakter

    Presstjänsten

    Presstjänsten

    Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55