Gå direkt till innehåll
Föreläsning om 50 sätt att rädda Östersjön

Pressmeddelande -

Föreläsning om 50 sätt att rädda Östersjön

Östersjön är ett av de mest förorenade haven på planeten. I sin bok 50 sätt att rädda Östersjön ger den prisbelönta författaren Johan Tell tips på vad vi var och en kan göra. På torsdag den 14 april besöker Johan Tell Stadsbiblioteket och berättar inspirerande hur vi kan agera i vardagen för att inte havet ska dö.

Johan Tell, bördig från Helsingborg, är frilansande rese- och miljöskribent och har skrivit ett trettiotal böcker. För tre av böckerna har Johan Tell fått Svenska publishingpriset. Den största succén, 100 sätt att rädda världen, har översatts till åtta språk. Författaren är aktuell med boken En cyklo pedi, om cyklingens identitet och bakgrund, som ges ut i slutet av april.

Östersjön är ett av de mest förorenade haven i världen och riskerar att dö av övergödning, miljögifter och syrebrist. Men det är inte kört. Johan Tells bok 50 sätt att rädda Östersjön, som gavs ut november 2015, handlar om hur vi som individer kan göra havet friskare.

När Johan Tell besöker Stadsbiblioteket berättar han inspirerande om de små förändringar i vardagen som vi var och en kan göra för att minska risken att Östersjön dör.

- Jag ger konkreta tips för individen som gör stor nytta. Till exempel kan man tänka i årstider när det gäller mat och semesterupplevelser, säger Johan Tell.

Datum: torsdagen den 14 april

Tid: klockan 18:00–19:00

Plats: Helsingborgs stadsbibliotek, Café Birger

Anmälan: fri entré

Arrangörer: Helsingborgs stad

Foto: Patrick Miller


För mer information:

Linnea Folkesson, projektledare Helsingborgs stad, linnea.folkesson@helsingborg.se 042-10 44 55

Johan Tell, 070-24 69 888

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55