Gå direkt till innehåll
Företag i framkant på klimatkonferens i Helsingborg

Pressmeddelande -

Företag i framkant på klimatkonferens i Helsingborg

Klimatdagen under Näringslivsdagarna i Helsingborg har fokus på klimatomställningens möjligheter, för företag och alla andra som vill vara med och anta vår tids stora utmaning. Konferensen, som arrangeras i Helsingborg Arena 9 oktober, samlar representanter från näringsliv, akademi och miljöorganisationer.

Under klimatdagen kommer en rad frågor att lyftas och diskuteras. Vilka blir vinnarna i klimatomställningen? Hur kan ett dansk-svenskt samarbete gynnas? Vilka trender och innovationer bidrar till det gröna racet? Vilka trender påverkar företagen i klimatomställningen? Hur ser den nya gröna ekonomin ut?

– Stora delar av näringslivet vill se mer action i klimatfrågan och flytta fram positionerna snabbare än vad politikerna vågar. Om vi tar vara på den kraften kan Danmark och Sverige bli ledande i klimatomställningen och visa andra länder att klimatarbete är lönsamt, säger Nina Ekelund, programdirektör för Hagainitiativet och en av konferensens moderatorer.

Klimatdagen inleds av Claus Witt, Nordenchef på danska pumpföretaget Grundfos, som är en global aktör med 18 500 anställda. Han kommer att tala om företagets arbete med energieffektivisering av pumpar, som står för 10 procent av världens samlade elanvändning, och om det danska initiativet ”BetterHome”.

– Samarbeten och helhetslösningar för energibesparing inom olika områden är framtiden. BetterHome är ett konkret danskt exempel, som både skapar värde för villaägarna och klimatnytta. De som vill införa klimat-ROT i Sverige borde hämta inspiration i BetterHome, säger Claus Witt, Nordenchef Grundfos.

Andra namnkunniga personer som medverkar i Klimatdagen är Anders Wijkman, ordförande i Romklubben, Svante Axelsson, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen, NIBE’s internationella chef Mats Forsén, forskaren Mats Williander samt Sveriges Handelssekreterare i Danmark Nikki Brandt. Exempel på aktörer från Öresundsregionen som också är på plats under Klimatdagen är Kemira, NSR, Öresundskraft, Scandlines, Malmö Lastbilscentral och Bergmark Sustainability, IBM IT, Trivector och Vugge til Vugge.

Moderatorer är Nina Ekelund, programdirektör för Hagainitiativet och Claus Bindslev, vd och grundare av företaget Bindslev A/S .  

Här kan du boka plats >

För ytterligare information, kontakta:
Mira Jalamo, kommunikatör, Helsingborgs stad, tel. 0721- 88 54 99

Klimatdagen arrangeras av Act Now, Hagainitiativet och Sustainable Business Hub


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll

Relaterade event