Gå direkt till innehåll
Havoteket har varit ett populärt besöksmål under H22 City Expo. Nu förlänger man öppettiden till mitten på augusti.
Havoteket har varit ett populärt besöksmål under H22 City Expo. Nu förlänger man öppettiden till mitten på augusti.

Pressmeddelande -

Förlängda H22-upplevelser i sommar för både barn och vuxna

På söndag stänger H22 City Expo efter 35 fantastiska dagar. För väldigt många blev stadsmässan i Helsingborg en upplevelse som går till historien. Den som inte hunnit med allt under den internationella stadsmässan har ändå chansen i sommar. En rad välbesökta programpunkter fortsätter att hålla öppet.

Den 3 juli stänger H22 City Expo efter 35 sprakande dagar med mängder av möten mellan människor, nya insikter inför framtiden, upplevelser, kultur och folkfest.

Hållbarhets- och innovationsmässan H22 City Expo som pågått sedan den 30 maj fram till den 3 juli fortsätter nu på olika håll i Helsingborg för de som missat något. Flera av de välbesökta programpunkterna som är gratis kommer att finnas kvar till och med den 14 augusti. Dessutom finns mycket att upptäcka i Oceanhamnen som är en helt ny stadsdel där man tagit det cirkulära tänket till en nivå i världsklass. Här kan man se och uppleva den eldsprutande skulpturen Hamngästen, lekplatsen Djungellekan, Pixlapiren, Havoteket, People´s Walk, Helsingborgsrummet och de spontana mötesplatserna OPS!arna med sina smarta lösningar.

Drottninghög som också var en av de fyra Expo-områdena under H22 har väckt globalt intresse genom det innovativa och dialogbaserade arbetet som blåst nytt liv i stadsdelen. Här kan man upptäcka hur ett helt grannskap förändrats med hjälp av invånarna. I sommar går det att se ett stadsodlingsprojekt, den annorlunda marknadsplatsen DM, uppfinningsrika lekplatser och nyskapande bostadsformer.

Dessutom kan man uppleva H22 här i sommar: 

(All info om förlängda öppettider för H22s Höjdpunkter samlas här https://visithelsingborg.com/h22upplevelser/)

  • H22-paviljongen varje dag kl 10-18 (stängt må 4 juli)
  • Havoteket varje dag kl 9.30-17 (stängt må 4 juli)
  • 72-lägenheten fre-sön
  • People´s Walk (gäller enbart backarna)

  • The Breath
  • DM - Do More alla dagar 8-18
  • Superhjältarna Eldar eller Vinda, to-sö kl 13 på H22 Paviljongen. Blubba eller Larve, to-sö kl 15 i Oceanhamnen.
  • Djungellekan
  • Dinosaurielekplatsen

  • Helsingborgsrummet ons-to 13-17, fre 13-16, lör 10-16
  • Återbrukspaviljongen i Slottshagen, Slottshagen IRL må-fre 10:00-17:00, obs tom 12 augusti.
  • Varma platser
  • H22 på Dunkers kulturhus i sommar: Barnens H22, t0 – en ny era, AQUANAUTS - Expeditionen och Ett skepp blir till.

All info om förlängda öppettider för H22 Höjdpunkter samlas här https://visithelsingborg.com/h22upplevelser/  

Den 4 juli byter sajten h22cityexpo.se innehåll och fokuserar på att berätta om allt som har hänt under H22 City Expo. Det sker genom mängder med bilder, film och text!

Ämnen

Kategorier

Regioner


H22 City Expo

Den 30 maj – 3 juli, 2022, bjuder Helsingborgs stad in världen till att ta del av stadens hållbara och innovativa samhällslösningar under den internationella stadsmässan H22 City Expo. Med fokus på ett långsiktigt innovations- och förändringsarbete genom bland annat cirkulära lösningar, hållbar stadsutveckling och smart teknologi kan besökarna under mässan se, uppleva och utforska innovationer som formar framtidens smarta och hållbara stad. Info om programmet hittar du här h22cityexpo.se

Helsingborg – en av Europas mest innovativa städer

Det är en utmärkelse som EU-kommissionen delar ut till den europeiska stad som bäst kan visa sin förmåga att nyttja innovation för att förbättra invånarnas livskvalitet.

Helsingborg har en stolt tradition av att arrangera stora mässor. 1955 kom en miljonpublik till hantverks- och designmässan H55. 1999 blev H99 föregångare till en rad andra bomässor i landet. Genom H22 tar Helsingborg traditionen till nästa nivå och fokuserar på en fråga som med tiden blivit allt mer angelägen. H22 City Expo handlar om resan mot en smartare, mer omtänksam och hållbar stad.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll