Gå direkt till innehåll
Fredrik Wahrolén har en bakgrund från ledningsroller inom försäljning, kommunikation och marknadsföring på företag som Mercedes-Benz, Peab, Duni och IKEA. Foto: Rickard Johnsson
Fredrik Wahrolén har en bakgrund från ledningsroller inom försäljning, kommunikation och marknadsföring på företag som Mercedes-Benz, Peab, Duni och IKEA. Foto: Rickard Johnsson

Pressmeddelande -

Fredrik Wahrolén ny näringslivsdirektör i Helsingborg

Fredrik Wahrolén blir ny näringslivsdirektör i Helsingborgs stad från och med 1 april. Han blir då avdelningsdirektör för en ny avdelning som bland annat har uppdraget att skapa investeringar och etableringar i Helsingborg, förbättra företagsklimatet och samla allt arbete kopplat till varumärke, marknadsföring och kommunikation.

Sedan hösten 2021 är Fredrik Wahrolén kommunikations- och marknadsdirektör i Helsingborgs stad. Nu tar han även över ansvaret för näringslivsfrågor.

- H22-satsningen har visat att det finns en stor potential att etablera investeringar, skapa partnerskap med näringslivet och positionera staden nationellt och internationellt. Nu tar vi nästa steg och knyter ihop dessa områden med det viktiga kommunikations- och marknadsföringsarbetet, säger Jonna Myrebris, tf stadsdirektör i Helsingborgs stad.

Fredrik Wahrolén har en bakgrund från ledningsroller inom försäljning, kommunikation och marknadsföring på företag som Mercedes-Benz, Peab, Duni och IKEA. Han har också erfarenhet som konsult i eget bolag och har i det sammanhanget varit inhyrd global PR-chef för Volvo Cars.

Fredrik Wahrolén har även arbetat som VD för en kommunikationsbyrå och som konsult och i styrelsearbete har han erfarenhet från start-up-världen. Fredrik Wahrolén har under många år arbetat i Helsingborg och nordvästra Skåne men har även varit verksam i Malmö, Göteborg och Stockholm.

- Nu tar vi nästa steg efter H22-satsningen och jag ser stora möjligheter att förbättra företagsklimatet ytterligare samt att locka till oss fler investeringar och etableringar, säger han.

Helsingborgs stad kraftsamlar nu och koncentrerar arbete med företagsklimat, etablerings- och investeringsarbete, kommunikation, marknadsföring och varumärke under ett paraply i en ny avdelning från den 1 april.

Viktiga prioriteringar är att stärka det lokala företagsklimatet, locka investeringar och etableringar till staden, destinationsarbete samt att fortsatt utveckla arbetet med varumärke, kommunikation och marknadsföring.

Under H22-satsningen togs stora steg med att positionera Helsingborg nationellt och internationellt och många partnerskap inleddes med näringslivet. Detta arbete tas nu vidare in i linjeverksamheten.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55