Gå direkt till innehåll
Prästkragar. Bild från Pixabay. Foto: Ugglemamman
Prästkragar. Bild från Pixabay. Foto: Ugglemamman

Pressmeddelande -

Fredriksdal och Sofiero håller öppet på nationaldagen och midsommar - men firandet ställs in

Helsingborgs traditionella midsommarfiranden på Fredriksdal museer och trädgårdar samt Sofiero slott och slottsträdgård ställs in på grund av restriktionerna kring pandemin. Platserna är dock öppna, pyntade i sommarskrud och anpassade för att säkerställa en trygg miljö för alla på plats.

Fredriksdal museer och trädgårdar och Sofiero slott och slottsträdgård står i sommarskrud redo att välkomna besökare. Platserna hålls öppna, blomstrande och Fredriksdal smyckas traditionsenligt. Men själva firandet av nationaldagen och midsommar är inställt.

Nationaldagen
Fredriksdal museer och trädgårdar smyckas traditionsenligt, är öppet mellan 10.00-18.00 och har fri entré.

Midsommar
Det traditionella firandet av midsommar tillsammans med Folkdansen Vänner, med dans kring stora midsommarstången, är inställt på grund av pandemin. Däremot smyckas området för att ge besökarna en härlig midsommarkänsla. Öppet 25-26 juni 10.00-18.00 med ordinarie entré.

Sofiero ställer också in årets midsommarfirande på grund av pandemin. Parken håller öppet 10.00-18.00 med ordinarie entré.

Förköp
Besökare uppmanas att förköpa sina entrébiljetter för att minska köerna och hålla sig uppdaterade med den senaste informationen på respektive webbplats:

Fredriksdal museer och trädgårdarSofiero slott och slottsträdgård

Kontaktpersoner

Sofiero: Matthias Bong, projektledare. 0702-50 58 55 eller matthias.bong@helsingborg.se
Fredriksdal: Maria Axelsson, projektledare. 0702-10 45 32 eller maria.axelsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55