Gå direkt till innehåll
Fritid Helsingborg satsar på Tjejträning

Pressmeddelande -

Fritid Helsingborg satsar på Tjejträning

Under en rad lördagar framöver kan Helsingborgstjejer i åldern 13-16 år prova på olika idrotter på Olympia i Helsingborg. Satsningen är ett samarbete mellan Fritid Helsingborg, föreningslivet och Skåneidrotten.

Aktiviteterna är gratis och spontana och anpassas efter deltagarnas önskemål och intressen. På plats kommer det att finnas idrottsledare från olika idrottsföreningar som ansvarar för aktiviteterna.

För Charlotte Zethelius som är ordförande i idrotts- och fritidsnämnden i Helsingborg är satsningen en del i arbetet med att uppmuntra fler unga till aktiviteter och föreningsliv.

-  Vi ser att flickor generellt faller ifrån när det gäller medlemskap i föreningar och att delta i fysiska aktiviteter. Detta är ett nytt sätt att tillsammans med Skåneidrotten tänka nytt, öppna upp för spontana aktiviteter och prova på-dagar.

Att rikta sig enbart till tjejer tror Charlotte kan vara ett sätt att få dem att testa något nytt tillsammans, på sina egna villkor.

TJEJTRÄNING pågår lördagar klockan 10.00 – 12.00 med start den 23 mars fram till den 25 maj. Under vecka 13 får alla tjejer i åldern 13-16 år en inbjudan hem i postlådan med schema. All information om träningen finns också på stadens webbplats:

www.helsingborg.se/tjejtraning

För mer information kontakta:
Johanna Ingvaldsson, Skåneidrotten
0709-27 66 71
johanna.ingvaldsson@skaneidrotten.se 

Håkan Zetterstrand, biträdande fritidschef, Fritid Helsingborg
072-10 61 28
hakan.zetterstrand@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55