Gå direkt till innehåll
Gatulaget möter stadens politiker i fotboll på Olympia

Pressmeddelande -

Gatulaget möter stadens politiker i fotboll på Olympia

I morgon, torsdag 17 augusti klockan 15.00, möter Gatulaget stadens politiker i ett returmöte på Olympia. Förra drabbningen slutade 2–2 efter att Gatulaget hämtat upp ett 0–2 underläge. Nu möts lagen igen, en match som betyder mycket för spelarna.

– Alla i laget ser fram emot detta väldigt mycket, det betyder mycket för oss att gå in och spela fotbollsmatch på Olympia. Vi tränar varje tisdag och torsdag och känner oss extra starka i år, säger Thony Wiinblad, lagkapten i Gatulaget.

Gatulaget vänder sig till personer med missbruksproblem eller som lider av psykisk ohälsa. Målet är att genom fotboll skapa en gemenskap som ska bidra till deltagarnas välmående och på sikt öka motivationen att söka sig till arbete eller studier. Bakom satsningen står Fotbollsstiftelsen, grundat av den tidigare HIF spelaren Kenneth Storvik och fotbollsklubben Hittarps IK.

– Hittarps IK:s satsning på Gatulaget är en bra insats för att hjälpa människor tillbaka till samhällsgemenskapen. Satsningen på Gatulaget är en av flera insatser från föreningslivet i Helsingborg som gör skillnad för helsingborgare. Jag ser fram emot matchen på torsdag på Olympia och hoppas att det blir en årlig tradition, säger Jan Björlund (S).

– Fotboll är något som förenar och det här ett sätt att uppmärksamma det arbete Hittarps IK och Gatulaget gör. Politikerlaget ser väldigt mycket fram emot matchen. Givet resultatet från förra året går vi in för att vinna i år, säger Alexander Svensson (M), lagkapten i Politikerlaget.

På torsdag gör Thony sin sista officiella match innan han börjar läsa vidare till socialpedagog, något som Gatulaget har varit en stor bidragande faktor till. I sista matchen hoppas han givetvis på vinst.

– Jag gjorde ett mål på hela förra säsongen och det var på Olympia i vårt senaste möte, berättar Thony, det hade varit kul att vinna sista matchen och bli målskytt igen.

Matchen pågår i 2x20 minuter i spelformen 7 mot 7. Insläpp från klockan 14.30 vid den nordvästra ingången. Fri entré.

Kontakt:

Anders Bengtsson, t.f fritidschef, Helsingborgs stad.
Tel: 042-10 54 04, e-post: anders.bengtsson@helsingborg.se

Kenneth Storvik, tränare för Gatulaget: 0760-57 94 64

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55