Gå direkt till innehåll
H22 City Expo rivstartar den 30 maj med en internationell innovationsshow

Pressmeddelande -

H22 City Expo rivstartar den 30 maj med en internationell innovationsshow

Valencia, Oslo, Tammerfors, Tallinn, Linz och Greater Copenhagen visar under starten av H22 City Expo sina banbrytande innovationer med syfte att lyfta inspirationen till nya höjder när det gäller smarta och hållbara städer. Den 30 maj - 2 juni kan besökare gå på upptäcktsfärd bland de allra senaste initiativen för smarta städer på utställningen Urban Brilliance.

Målet med Urban Brilliance är att skapa en internationell arena där städer kan dela med sig av sina innovationer. Tillsammans ska man utveckla och inspirera till framtida samarbeten som gör världens städer mer hållbara.

De fem städerna Valencia, Oslo, Tammerfors, Tallinn, Linz och Greater Copenhagen, som är några av världens mest innovativa städer, kommer att bjuda på spännande visningar på Hamntorget mitt i centrala Helsingborg den 30 maj - 2 juni. På den stora öppna scenen blir det samtidigt ett späckat innovationsprogram öppet för alla.

Här följer några av höjdpunkterna under Urban Brilliance:

Greater Copenhagen: Med sina fyra regioner, 84 kommuner och 4,4 miljoner invånare presenteras de smartaste lösningarna för klimatanpassning tillsammans med bland annat Climate Adaptation Living Lab. RobotMinds visar också användningsområden för robotar och AI i den offentliga sektorn.

Linz: Bidrar under Expon med Creative Robotics och andra spännande projekt från Fashion & Technology, två fakulteter på Arts University i Linz. Boston Dynamics robothund är på plats. Och Ars Electronica Center och deras Futurelab erbjuder besökarna under Urban Brilliance att testa att skicka meddelanden till Linz invånare med den interaktiva installationen Spot on.

Oslo: Tidigare European Green Capital-vinnaren presenterar sin OSLO Dugnad-utställning. Fyra modeller ställs ut som demonstrerar olika lösningar för mer hållbar stadsutveckling. Kristians Augusts gate 13 och Recipe for Future Living är banbrytande återbrukskoncept, helt baserade på cirkulär ekonomi, hållbar resursanvändningar och återbruk. Modulbyggnaden Festiviteten visar ett imponerande restaureringsprojekt. WoHo Berlin är en annorlunda höghus som återanvänder trä för att minska byggnadens klimatavtryck.

Tallinn: Nyligen utnämnds Tallinn till European Green Capital 2023. Under H22 City Expo vill man lyfta fram gröna teknologier och grönt tänkande som skett genom att investera i och underlätta utvecklingen av teknik som bidrar till en mer hållbar och koldioxidneutral stadsmiljö.

Tammerfors: Den finska staden demonstrerar skalbara, datadrivna lösningar inom säkerhetsteknik och IoT-lösningar. Projektet The Smart Urban Security and Event Resilience (SURE) fokuserar på att öka sektoröverskridande beredskap för hot mot bland annat offentliga platser i Tammerfors. Staden kommer även att presentera en IoT-plattform för styrning av utomhusbelysning och övervakning av utomhusområden i stadsmiljö.

Valencia: 2020 lanserade staden Valencia Missions 2030, en styrningsmodell baserad på innovativa uppdrag med stöd från EU och som syftar till att förbättra människors liv. Under Urban Brilliance visar man projekt som förbättrar hållbar konsumtion och som arbetar för att återhämta och utöka grönområden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


H22 City Expo

Den 30 maj – 3 juli, 2022, bjuder Helsingborgs stad in världen till att ta del av stadens hållbara och innovativa samhällslösningar under den internationella stadsmässan H22 City Expo. Med fokus på ett långsiktigt innovations- och förändringsarbete genom bland annat cirkulära lösningar, hållbar stadsutveckling och smart teknologi kan besökarna under mässan se, uppleva och utforska innovationer som formar framtidens smarta och hållbara stad. H.K.H. Kronprinsessan Victoria är officiell beskyddare av H22 City Expo. Info om programmet hittar du här h22cityexpo.se

Helsingborg – en av Europas mest innovativa städer

Det är en utmärkelse som EU-kommissionen delar ut till den europeiska stad som bäst kan visa sin förmåga att nyttja innovation för att förbättra invånarnas livskvalitet.

Helsingborg har en stolt tradition av att arrangera stora mässor. 1955 kom en miljonpublik till hantverks- och designmässan H55. 1999 blev H99 föregångare till en rad andra bomässor i landet. Genom H22 tar Helsingborg traditionen till nästa nivå och fokuserar på en fråga som med tiden blivit allt mer angelägen. H22 City Expo handlar om resan mot en smartare, mer omtänksam och hållbar stad.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll