Gå direkt till innehåll
Under EM 2016 spelade Ungern i Helsingborg Arena. Laget återvänder under VM i vinter. Foto: Stefan Ed
Under EM 2016 spelade Ungern i Helsingborg Arena. Laget återvänder under VM i vinter. Foto: Stefan Ed

Pressmeddelande -

Handbolls-VM kommer till Helsingborg i november

Några av världens bästa handbollslag kommer till Helsingborg i månadsskiftet november-december. Helsingborg blir värdstad i gruppspelet i damernas handbolls-VM och tar emot Montenegro, Ungern, Kamerun och Paraguay i Helsingborg Arena.

För sju år sedan spelades högklassig handboll på Helsingborg Arena under dam-EM 2016 – nu är det dags igen. För första gången någonsin arrangeras ett världsmästerskap i handboll för damer i svenska arenor. Den 30 november spelas den första VM-matchen i handboll för damer någonsin i Sverige på Helsingborg Arena.

– Vi ser fram emot att välkomna handboll i världsklass till Helsingborg Arena i vinter, säger Charlie Fält, arenachef på Helsingborg Arena.

– Det är oerhört positivt att handbolls-VM går av stapeln i Helsingborg under en period som gagnar besöksnäringen utifrån en lägre beläggning. Det är också ett ypperligt tillfälle att visa upp vår fantastiska destination för hela världen genom TV-sändningar och övrig media men också för de tillresta tävlande och de som besöker arrangemanget, säger Helena Wennerström, biträdande näringslivsdirektör i Helsingborgs stad.

Under tre matchdagar möts några av de bästa damlagen på Helsingborg Arena, när Montenegro tar sig an Ungern, Kamerun och Paraguay.

Gruppspel Helsingborg VM 2023

30 november: 2 matcher, klockan 18.00 och 20.30

2 december: 2 matcher, klockan 18.00 och 20.30

4 december: 2 matcher, klockan 18.00 och 20.30

Övrigt

Handbolls-VM arrangeras tillsammans med Danmark och Norge, 29 november till 17 december 2023. I Sverige är Göteborg och Helsingborg värdstäder. Övriga spelorter är Stavanger, Trondheim, Fredrikshamn och Herning.

VM-finalen spelas på Jyske Bank Boxen i Herning den 17 december. Totalt kommer 32 lag att vara med i mästerskapet.

Besök den officiella VM-webben www.aimtoexcite.com för uppdaterad information. Biljetter säljs på Helsingborg Arenas webbplats.

Presskontakter

Frida Granflo, Helsingborg Arena, 070-6442564, Frida.granflo@helsingborg.se

Helena Wennerström, Helsingborgs stad, 042-105555 (presstjänsten), helena.wennerstrom@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll