Gå direkt till innehåll
Handbollsföräldrar, fotbollsungar och tennisbarn enas i skräpplockning i helgen

Pressmeddelande -

Handbollsföräldrar, fotbollsungar och tennisbarn enas i skräpplockning i helgen

Tusentals personer i olika föreningar har redan engagerat sig i Vårstädningen med I love Hbg. Nu är det dags för fjärde helgen i rad när boende och föreningar i Maria Park, Ödåkra, Laröd, Hasslarp Kattarp och på Tågaborg går ut och gör fint i sina områden genom att plocka skräp. Här förenas idrottsföreningar, ridskolor och fritidsgårdens dansare i en gemensam insats för ett renare Helsingborg. Det firas sedan på folkfesten vid Toftavallen i Ödåkra som börjar kl. 15 på lördagen. 

Gemenskap och en viktig inkomstkälla för föreningarna
Målsättningen med Vårstädningen är att Helsingborg ska bli Sveriges renaste stad. För att kunna uppnå det målet behöver alla engagera sig i frågan och slänga skräpet i papperskorgen, inte bara under Vårstädningen utan även alla andra dagar. På så sätt visar vi att vi bryr oss om vår stad.

- Vårstädningen är ett bra initiativ från stadens sida som vi uppskattar. Det känns bra att kunna bidra till att vi uppnår målet om att Helsingborg ska bli Sveriges renaste stad. Både barn och föräldrar i olika föreningar kommer samman och gör fint i våra närområden samtidigt som vi tjänar pengar till föreningen och har lite kul på folkfesten. Det är ju win-win för alla, säger Bengt Jönsson OV Helsingborg, handbollsföreningen.

Folkfesten börjar klockan 15 på lördag!
Vårstädningen med folkfesten kommer i helgen att hålla till vid Toftavallen i Ödåkra. På lördagen startar programmet med skräpplockning kl. 10 och sedan sätter folkfesten i gång klockan 15:00. Programmet är som vanligt fullspäckat, med soul- och hiphopbandet S.T.I.C.S som värd på scenen, lokala artister som uppträder, multiarena, hinderbana, tävlingar och quiz samt ett headphoneparty som börjar kl. 20. Vårstädningen med folkfesten arrangeras av I love Hbg tillsammans med Fritid Helsingborg.

Nästa vecka, den 24 maj, är Vårstädningen med folkfesten i Bårslöv. Hela programmet för Vårstädningen med folkfesten finns på helsingborg.se/ilovehbg. I love Hbg finns även på Facebook och Instagram.

För mer information kontakta:
Ola Paulsson, projektledare för I love Hbg, stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 3311, e-post: ola.paulsson@helsingborg.se

I love Hbg handlar om att vi alla hjälps åt att göra Helsingborg till Sveriges renaste stad. Det gör vi varje dag genom att slänga vårt skräp i närmaste papperskorg men satsar lite extra under Vårstädningen. Vårstädningen med folkfesten arrangeras av I love Hbg tillsammans med Fritid Helsingborg.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55