Gå direkt till innehåll
Helsingborg belönas för årets logistiketablering 2023

Pressmeddelande -

Helsingborg belönas för årets logistiketablering 2023

I samband med mässan Logistik & Transport i Göteborg belönades Helsingborgs stad samt företagen Greenfood och Nowaste Logistics med priset för bästa logistiketablering. I år var fem företag i final. Utöver de två vinnarna från Helsingborg var även Gymgrossisten, Hemtex och Schenker Logistics nominerade.

– Helsingborg har ett av Europas bästa logistiklägen och är en knutpunkt för kritiska varuflöden och transporter, säger Fredrik Wahrolén, näringslivsdirektör i Helsingborgs stad.

Greenfood belönas tillsammans med Skanska och Helsingborgs stad för utbyggnaden av sitt lager på Långeberga. Anläggningen fick särskilt omnämnande för att den ligger i absoluta framkanten inom miljö och energianvändning, med avancerad värmeåtervinning och en av logistikbranschens största och mest effektiva solcellsanläggningar.

Nowaste Logistics belönas tillsammans med Catena och Helsingborgs stad för etableringen av ett nytt högautomatiserat lager i anslutning till tidigare anläggning. I juryns motivering nämns bland annat företagets personalpolitik som präglas av inkludering, omsorg om trivsel och välbefinnande och ambitiös vidareutbildning.

Kontaktperson:

Jan Magnusson, affärsutvecklare, Helsingborgs stad
Mejl: jan.magnusson@helsingborg.se
Telefon: 042103124

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55