Gå direkt till innehåll
Helsingborgs kulturhus visar hiphoprytmen 5-6 december

Pressmeddelande -

Helsingborgs kulturhus visar hiphoprytmen 5-6 december

Dunkers kulturhus är kanske inte mest känt för hiphopbeats, breakdance och streetart men faktum är att gaturytmen sitter i väggarna. Nu dediceras två dagar till hip hopen med föreställningar, diskussionsforum och prov-på-dans under dans-jam.

Först ut i hip hopens tecken är dansföreställningen Maskrosbarn av kollektivet Dandelion. Namnet ”Maskrosbarn” syftar på barn som lever under tuffa förutsättningar men som alltid lyckas hitta en väg för att överleva. Vida känt är ju maskrosen en av få blommor som kan övervinna det mesta och till och med växa genom asfalt. Nu får växten ben och genom den nya tjejgruppen Dandelion symboliserar musiken och dansen kampen för att spränga igenom asfalt. Danskollektivet består Katrine ”KCL” Larsen från Danmark, Ramona ”B-girl” Panula från Finland och Mariella Parra från Sverige. ”Maskrosbarn” upplevs i teatersalen 5 december 19.00 till fullpris 50 kronor eller 20 kronor till och med 18 år. Biljetter kan köpas via Ticnet.

How we met
En halvtimme efter Maskrosbarn hålls dansföreställningen ”How we met”. En föreställning som tar in alla hip hopens element genom dans, musik och ord för att beskriva artisternas första möten med musik, konst och dans. På scenen ses bland andra Victoria Tcha, Melinda ”MessyMel” Jacobsson, Mocef ”H9” Henaien, Fatima ”Effayé” Al Atar och Linda ”Lulu Fleur” Babayepboukef. Bakom föreställningen står några utav deltagarna i läsprojektet WORD! 2.0 som drivs av studieförbundet Bilda i samarbete med Region Skåne, Dunkers kulturhus, mötesplatsen Kalifornia i Helsingborg, Bricks mötesplats och Garaget i Malmö. Föreställningen hålls i koncertsalen och det är fri entré.

Hip Hop-Lördagen
Lördagen bjuder på ett fullspäckat hiphopprogram där det är fri entré till samtliga arrangemang. Det startar med Dunkers kulturkalender, det blir 15 minuter kulturinjektion med hip hop touch. Efter luckan är öppnad blir det streetart och uppvisningsmålning mellan 13.00–17.00 på Dunkers framsida. Mellan 14.00 och 15.00 hålls ett öppet forum i RumEtt kring hip hop-arrangemang till våren. Dagen avslutas i danssalen 15.00–17.00 med Mini jam med dj och öppet dansgolv.

Vad: Hip Hop på Dunkers
Var: Dunkers kulturhus
När: 5-6 decemer 2014
Mer information: Dunkers hemsida

Arrangemangskontakt: Fredrik Öjbro, Arrangemangskoordinator Dunkers kulturhus. 0732-31 15 60 eller fredrik.ojbro@helsingborg.se
Presskontakt: Dennis Nilsson, Pressansvarig kulturförvaltningen. 042-10 42 32 eller dennis.nilsson@helsingborg.se 

Foto: Dunkers kulturhus

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55