Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Helsingborgs stad och Studiefrämjandet säkrar mötesplats för unga hbtq-personer

Torsdagen den 25 februari träffades ett avtal mellan Helsingborgs Stad och Studiefrämjandet kring att fortsätta driva verksamheten Ung HBTQ/HBG. Detta i syfte att fortsatt kunna erbjuda en trygg och tillgänglig mötesplats för unga hbtq-personer i Helsingborg.

Det övergripande syftet med verksamheten Ung HBTQ/HBG är att driva en trygg och tillgänglig mötesplats för unga hbtq-personer i Helsingborg.

– Avtalet om en mötesplats för unga hbtq-personerligger helt i linje med stadens vision Helsingborg 2035 och det Livskvalitetsprogram vi tagit fram, säger Lars Thunberg (KD), kommunalråd i Helsingborgs stad.

– En plats i syfte att synliggöra hbtq-personer och deras situation samt att sprida kunskap om hbtq, normer och normkritik har varit aktuell under en tid, säger Ing-Marie Rundwall, utbildningsdirektör på Skol- och Fritidsförvaltningen i Helsingborgs stad.

Huvudman för Ung HBTQ/HBG är Studiefrämjandet, som i samverkan med Fritid Helsingborg ska planera och driva verksamheten. Studiefrämjandet står för kansli i form av personal- och ekonomiansvarig och är arbetsgivare för verksamhetens personal. Helsingborgs stad å sin sida bidrar med 275 000 kronor per år, personal och en lokal på mötesplats Kalifornia.

Ung HBTQ/HBG ska dessutom genomföra workshops med hbtq-anknytning, driva och utveckla sin kommunikation och sitt kontaktnät i Helsingborg, bidra med kompetens i olika lokala projekt samt fortsätta att utveckla samarbeten med en rad olika aktörer.

Avtalet mellan Studiefrämjandet och Helsingborgs Stad är upprättat av Skol- och fritidsförvaltningens Fritid Helsingborg.


För mer information kontakta:
Tatiana Nilsson, verksamhetschef på Studiefrämjandet, telefon 0705-52 30 80.
tatiana.nilsson@studieframjandet.se

Ing-Marie Rundwall, utbildningsdirektör, Helsingborgs stad, telefon 042-10 54 67.
ing-marie.rundwall@helsingborg.se

Lars Thunberg (KD), kommunalråd, Helsingborgs stad, telefon 070-628 43 10.
lars.thunberg@helsingborg.se

Olika föreningar i Helsingborg

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55