Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Helsingborgs stad utsedd till Sveriges IT-kommun 2015

Helsingborgs stad utsågs ikväll till Sveriges IT-kommun 2015 på kvalitetsmässan i Göteborg.
– Oerhört glädjande och ett kvitto på att vi verkligen tar vara på digitaliseringens möjligheter inom Helsingborgs stad, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

För åttonde året i rad delades utmärkelsen Sveriges IT-kommun ut, denna gång till Helsingborgs stad. Utmärkelsen delas ut till den kommun som på bästa sätt lyckats använda IT och digitaliseringen för att utveckla kommunen, något som Helsingborgs stad satsat mycket på.

– Digitaliseringen är avgörande för Helsingborgs stads möjlighet att öka servicen till stadens invånare och företag, säger Peter Danielsson och fortsätter:

– Nu bygger vi vidare på det arbete som gjorts, för än finns det en rad utmaningar kvar inom området.

Kvalitativa satsningar inom IT är inget nytt för Helsingborgs stad som sedan i juni 2013 erbjuder möjligheten att surfa öppet och kostnadsfritt på ett antal surfzoner runt om i staden.

– Den här utmärkelsen ser jag som en bekräftelse på det vi har gjort är bra, säger Jukka Heino, IT-utvecklingschef i Helsingborgs stad.

Men även om Helsingborg har kommit långt pekar Jukka Heino ut ett flertal områden som är viktiga att ta itu med gällande digitaliseringen.

– Vi fortsätter nu arbetet med att digitalisera våra verksamheter, inte minst för att minska vår användning av pappersdokument. En annan utmaning är förväntningar på oss som myndighet att vara lättillgängliga – detta oavsett vilken kanal eller teknik kommuninvånaren använder.

Fakta om Sveriges IT-kommun
Till Sveriges IT-kommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda IT och digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. I år var Helsingborg, Göteborg, Sundsvall, Västers och Vara nominerade.

De partners som tillsammans med Kvalitetsmässan driver Sveriges IT-kommun är Sveriges Kommuner och Landsting, Digitaliseringskommissionen, VINNOVA samt IT&Telekomföretagen.


För mer information om Helsingborgs stads arbete med IT-utveckling och digitalisering, kontakta:
Jukka Heino, IT-utvecklingschef, Helsingborgs stad, 070-209 12 50.
Mattias Hennius, Pressansvarig Helsingborgs stad, 0733-61 24 77.


Ämnen

Kategorier


Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll