Gå direkt till innehåll
Fredrik Wahrolén och Fredrik Andersson med Stora Kommunikationspriset som Helsingborgs stad vann i kategorin Bästa påverkanskommunikation.
Fredrik Wahrolén och Fredrik Andersson med Stora Kommunikationspriset som Helsingborgs stad vann i kategorin Bästa påverkanskommunikation.

Pressmeddelande -

Helsingborgs stad vinner Stora Kommunikationspriset

Staden får pris för kampanjen ”Bakom varje Eva finns en Lena” som har till syfte att möta behovet att rekrytera fler gode män. En god man hjälper den som inte själv kan sköta sin ekonomi eller sina kontakter med myndigheter, kanske på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning.

– Det här är Sveriges finaste branschpris och ett stort erkännande för det fina interna teamarbete som ligger bakom kampanjen, säger Fredrik Wahrolén, kommunikations- och näringslivsdirektör i Helsingborgs stad.

Från kampanjstarten i december och fram till nu har staden fått in 170 intresseanmälningar, drygt 40 per månad. Det är en ökning med hela 400 procent jämfört med en vanlig månad. Många av de sökande berättar att de länge har tänkt att de skulle vilja bli god man, men tack vare kampanjen har de omsatt tanke till handling. Ett arbete som nu får Stora Kommunikationspriset i kategorin “Bästa påverkanskommunikation”.

– I kampanjen lät vi Lena och Eva stå i centrum och berätta sin historia, säger Fredrik Wahrolén. Lena är Evas gode man i verkliga livet och det har bidragit till att göra kampanjen så framgångsrik. Den visar både hjärta, känslor och verkliga personer vilket var ett vinnande koncept.

Kampanjen är utformad helt utan externa konsulter och har genomförts av överförmyndarenheten tillsammans med avdelningen för kommunikation och näringsliv på stadsledningsförvaltningen i Helsingborgs stad.

Stora Kommunikationspriset delas ut av organisationen Sveriges kommunikatörer. Priset delas ut i sex kategorier till personer och organisationer som gjort stora insatser inom kommunikation det senaste året. Priskategorierna är årets kommunikativa ledare, bästa internkommunikation, bästa externa kommunikation, bästa påverkanskommunikation, årets unga talang samt årets hederspris.

Kategorin bästa påverkanskommunikation belönar ett team som på ett framgångsrikt sätt genomfört kommunikationsinsatser som mätbart påverkat sina intressenter. Kommunikationens roll i förändringen har varit central och givit resultat.

Juryns motivering:


”Helsingborgs stad når ett fantastiskt resultat i en fråga som normalt sätt är underbevakad och underkommunicerad. Genom en kampanj som är modig, smart, enkel och samtidigt kontroversiell lyckas de på ett medmänskligt sätt sätta fingret på vad som är drivkraften bakom att bli en god man. Resultatet är att ett stort antal äldre, sjuka och funktionsnedsatta människor kan få den hjälp med sin ekonomi och sin vardag som de har rätt till och att de barn som saknar föräldrar får någon som ser till deras bästa.”

För mer information kontakta:

Stefan Malmborg, marknadschef, Helsingborgs stad

Tel: 0729 62 40 51, e-post: stefan.malmborg@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55