Gå direkt till innehåll
Thmoas Di Leva och HSO framför musik av David Bowie under årets Hx-festival.
Thmoas Di Leva och HSO framför musik av David Bowie under årets Hx-festival.

Pressmeddelande -

Helsingborgs Symfoniorkester + Di Leva + Bowie = Hx-succe!

Nu är det klart att Helsingborgs Symfoniorkester och Thomas Di Leva gör en gemensam spelning under Hx-festivalen. Sommarens samarbete sätter ikonen David Bowies musik i centrum. Konserten livesänds under Hx via webben.

Lördagen 1 augusti förenas Helsingborgs Symfoniorkester och Thomas Di Leva för att framföra musik av David Bowie i arrangemang av Jonas Nydesjö som även kommer att dirigera. Hx-publiken kommer att bjudas på ett brett urval av låtar från Bowies karriär som under fem decennier givit oss klassiker som Space Oddity, Ziggy Stardust och Life on Mars. Från hans sista album som gavs ut i samband med Bowies bortgång 2016, har man valt den suggestiva och mycket omtalade låten Lazarus.

– Vi ser fram emot ännu ett samarbete med den fantastiske musikern Thomas Di Leva och att vi återigen får vara en del av Hx-festivalen. Vår förhoppning är att vi ska kunna ge publiken en unik, spännande och minnesvärd upplevelse, säger Magnus Dagerhem, orkesterchef för HSO.

Exakt tidpunkt för konserten med HSO och Thomas Di Leva, liksom för övriga konserter som Hx-festivalen kommer att bjuda på, offentliggörs senare när programmet är klart i sin helhet.

Om Hx-festivalen
Upplev Hx-festivalen på hemmaplan när Hx 2020 livesänds via webben 31 juli–1 augusti. Räkna med underhållning i toppklass på första parkett. Förutom några av landets främsta artister bjuder Hx på livestudio, intervjuer och spännande möten med lokala aktörer. 

För ytterligare information:
Jonas Stoltz, projektledare Hx-festivalen, jonas.stoltz@helsingborg.se
Ulf Dahlström, pressansvarig Hx-festivalen, 0723 97 07 62, ulf.dahlstrom@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll