Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Helsingborgs traditionella midsommarfiranden ställs in

Helsingborgs traditionella midsommarfiranden på Fredriksdal museer och trädgårdar och Sofiero slott och slottsträdgård ställs in på grund av Covid-19 och medföljande restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Platserna är dock öppna för besökare och anpassade för att säkerställa en trygg miljö för alla på plats.

Sofiero och Fredriksdal står i sommarskrud redo att välkomna besökare men midsommarfirandet är inställt av säkerhetsskäl. Det traditionella midsommarfirandet på Sofiero, på den kungliga fotbollsplanen, med dans kring stången och korvgrillning, är inställt i år på grund av myndigheternas restriktioner. På Fredriksdal är det första gången sedan starten 1927 (undantaget andra världskriget) som det traditionella midsommarfirandet med Folkdansens Vänner är inställt. I år blir det inte vanligt midsommarfirande på Fredriksdal. Området är öppet för besökare och picknick. Friluftsmuseet är fint midsommarutsmyckat kring herrgård och gårdar. Även på Fredriksdal uteblir den stora midsommarstången och midsommardansen som normalt arrangeras i två dagar tillsammans med Folkdansens vänner.

Öppettider och entré på Fredriksdal och Sofiero på midsommarafton och midsommardagen

Sofiero
Öppet 10.00 till 18.00 på midsommarafton och midsommardagen.
Café Glasverandan är öppet 11.00 till 17.00. Restaurangen är stängd.
Sofiero Slottsbutik är öppen 10.00-17.00.
Sofiero Blomsterbutik är öppen 11.00-16.00.
I slottet visas Josef Franks botaniska mönster i en unik utställning skapad av Svenskt Tenn. I Orangeriet kan du djupdyka i pelargonen och dess historia i utställningen Passion för pelargon.

Entré till parken, inklusive utställningarna, 120 kronor. Fri entré upp till 18 år, med Kulturkortet, Kultursommarkortet och Sofieros årskort. Fri parkering.

Fredriksdal
Öppet 10.00 till 18.00 på midsommarafton och midsommardagen.
Fredriksdals Trädgårdskafé med servering i trädgården.
Hedströms diversehandel med Kaffestunden.
Fredriksdals museibutik.
Herrgården och herrgårdsflyglarna med sina utställningar.
Hus, gårdar och interiörer i stadskvarteret.
Kulturmagasinet med utställningen Tingen i samlandets spår.
Öppet magasin, ny utställning som visar Helsingborgs museers samling.
Utställningen Rosornas mästare om Cedergrens plantskola och gammaldags rosor i Prästgårdens samlingssal. Trädgårdsskribenten Karin Berglund har skrivit texter och gestaltat utställningen.

Entré: 100 kronor. Fri entré med Kulturkortet, Kultursommarkortet och för unga till och med 18 år (upp till 16 år endast i vuxens sällskap).

Covid-19-anpassat
Både Sofiero och Fredriksdal följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och platserna är anpassade för att säkerställa en trygg miljö för besökare. Det innebär att det finns restriktioner om hur många besökare som kan vistas på de olika platserna och i lokalerna samtidigt, till exempel inne i utställningarna. Detta kan medföra väntetider. På områdena finns också avståndsskyltar, hänvisningar och värdar för att se till att avstånd hålls.

Kontaktpersoner
Sofiero: Matthias Bong, projektledare. 0702-50 58 55 eller matthias.bong@helsingborg.se
Fredriksdal: Maria Axelsson, projektledare. 0702-10 45 32 eller maria.axelsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55