Gå direkt till innehåll
Imorgon, 29 september, släpper vi biljetterna till Kallbadsveckan 2024
Imorgon, 29 september, släpper vi biljetterna till Kallbadsveckan 2024

Pressmeddelande -

Imorgon, 29 september, släpper vi biljetterna till Kallbadsveckan 2024

Välkommen till Kallbadsveckan 31 januari–5 februari 2024. Imorgon, fredag 29 september klockan 13.00, kan du säkra din plats till en vecka fylld med aktiviteter, intressanta föreläsningar och kalla bad i Öresund.

– För fjärde året i rad kan vi genom Kallbadsveckan lägga fokus på friskvård i en annorlunda form. Vårt mål med veckan är att fler ska få upp ögonen för de hälsofrämjande effekterna av kallbadandet säger Jens Riis Olson, teamchef anläggningar, Helsingborgs stad.

Årets tema: Back to nature
Kallbadsveckan är ett populärt och återkommande evenemang som Helsingborgs stad arrangerar för fjärde gången. Programmet erbjuder bland annat aufguss i världsklass, bastubad med finskt tema och en föreläsning med Reyners om välmående i naturen och Alexandra Maliganis som berättar om andetagets värde.

Årets tema: Back to nature speglar av sig i programutbudet där du bland annat kan höra Kalle Rosensköld berätta om sina upplevelser och lärdomar från att ha deltagit i SVT-programmet Nedsläckt land. Du kan även uppleva och lära dig mer om lakritsens naturliga egenskaper och historia vid en lakritsprovning. Hela programmet kan du ta del av på kallbadsveckan.se

Ramlösa Brunnspark: En välkänd kurort där kallbadhusen tog sin början
Nytt för i år är en guidad busstur till Ramlösa Brunnspark där du får ta del av den tidsepok då Brunnshotellet var en välkänd kurort och där besökarna drack det hälsofrämjande vattnet från järnkällan och började bada kallt. Här får du möta karaktärer från kurortens storhetstid som berättar mer om denna plats och dess helande brunnshistoria.

– Vi utvecklar ständigt Kallbadsveckan och vill ju att den ska prägla större delar av Helsingborg som destination. Därför är vi väldigt glada att vi kan lägga till Ramlösa Brunnspark som nyhet inför 2024! En fantastisk park med en stark koppling till vår badhistoria, säger Anette Lindstrup, affärsutvecklare destinationsutveckling, Helsingborgs Stad.

Försäljningsstart
Försäljningen av badpass startar på fredag 29 september klockan 13.00. Badpassen köper du på kallbadsveckan.se och på Kallis och Pålsjöbaden.

Kallbadsveckan 31 januari–5 februari 2024
Kallbadsveckan äger rum på två av Helsingborgs kallbadhus, Kallis och Pålsjöbaden, 31 januari–5 februari 2024.
Klicka här för att köpa ditt badpass och se hela programmet.

Kallbadsweekend 28 september–1 oktober
Få ett smakprov på Kallbadsveckan redan nu till helgen när vi inleder säsongen med en Kallbadsweekend. Under fyra dagar kan du ta med dig dina vänner, din partner eller varför inte hela familjen, och få en härlig introduktion till kallbad av våra badvärdar. Kallbadsweekend pågar mellan 28 september och 1 oktober på Kallis och Pålsjöbaden.
Klicka här for att läsa mer om Kallbadsweekend.

För mer information, kontakta:
Jens Riis Olson, teamchef anläggningar, Helsingborgs stad: 0702-10 61 20, e-post: Jens.RiisOlson@helsingborg.se
Anette Lindstrup, affärsutvecklare destinationsutveckling, Helsingborgs stad: 073-231 57 99, e-post: anette.lindstrup@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55