Gå direkt till innehåll
På bilden: Hanna Engberg. Källa: Svenska Bowlingförbundet
På bilden: Hanna Engberg. Källa: Svenska Bowlingförbundet

Pressmeddelande -

​Junior-VM i bowling till Helsingborg 2021

Unga bowlingutövare från hela världen kommer till Helsingborg Arena sommaren 2021 för att göra upp om VM-medaljerna i World Junior Championships.

– Vi är väldigt glada att vi äntligen har lyckats få ett mästerskap till Sverige, ett uttalat mål från vår sida som nu möjliggörs i samarbete med Helsingborg stad, Region Skåne och Olympia Bowling. Det ska bli jätteroligt att få ta emot alla juniorer och deras supportrar i Helsingborg 2021, säger Lena Sulkanen, generalsekreterare vid Svenska Bowlingförbundet.

Tävlingen arrangeras av Svenska Bowlingförbundet tillsammans med Olympia Bowling, Helsingborg stad och Event i Skåne.

– Vi ser fram emot att välkomna World Junior Championships 2021 kommer till vår stad. Helsingborg har en stark värdförening i Olympia Bowling och ett attraktivt geografiskt läge för ett världsmästerskap, säger Henrik Gidlund, Senior Project Manager på Helsingborg Convention & Event Bureau.

Sommaren 2021 väntas flera hundra bowlare och bowlingintresserade till Helsingborg för en veckas tävlingar där världens bästa bowlare under 18 år kommer att koras.

– Vi på Olympia Bowling tillsammans med våra elitföreningar IS Göta och Spader Dam är oerhört stolta och glada över att ett så stort och prestigefullt mästerskap som junior VM kommer till Helsingborg! Detta kommer ge vår sport en riktig skjuts i rätt riktning, säger Patrick Backe på Olympia Bowling.

– Det är fantastiskt roligt att tillsammans med Helsingborgs stad och Olympia Bowling kunna välkomna ännu ett juniormästerskap till Helsingborg och Skåne 2021 som skapar reseanledningar och genererar intäkter till förenings- och näringsliv, säger Pehr Palm, VD Event in Skåne.

För mer information:
Lena Sulkanen, generalsekreterare i Svenska Bowlingförbundet, 0768-211798.
Henrik Gidlund, Senior Project Manager på Helsingborg Convention & Event Bureau, 0722-368 506

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll