Gå direkt till innehåll
Kultursommarkortet är en del av Familjen Helsingborg 2021.
Kultursommarkortet är en del av Familjen Helsingborg 2021.

Pressmeddelande -

Kultursommarkortet boostas med upplevelser från Familjen Helsingborg

Ännu fler samarbetspartners, utökad användningsperiod och giltigt också utanför Helsingborgs stad. Kultursommarkortet boostas med Familjen Helsingborg i sommar och kryddas med fria entréer till flera museum och konsthallar i nordvästra Skåne. Med Kultursommarkortet får man även rabatt på fikanotan, hotellvistelsen och gokartskörning. Kultursommarkortet gäller från 1 juni till 31 augusti 2021 och kostar 300 kronor.

Sommaren 2020 lanserade kulturförvaltningen i Helsingborgs stad Kultursommarkortet. Tanken var att man ville ge något extra till såväl dem som spenderade sin semester i staden som de kulturnyfikna invånarna. Förra sommaren innehöll kortet samma förmåner som ett ordinarie kulturkort. I år samarbetar man för första gången med Familjen Helsingborg kring ett uppgraderat Kultursommarkort och kopplar på ännu fler kulturinstanser och utökar från Helsingborg till nordvästra Skåne. Helsingborgs kulturdirektör Max Granström berättar:

- Med Kultursommarkortet får du tillgång till ett stort antal intressanta kulturupplevelser och erbjudanden runt om i hela nordvästra Skåne. Vi hoppas att det mångfacetterade utbudet inspirerar till nya, spännande upptäckter för alla som hemestrar och semestrar. Kultursommarkortet är ett riktigt fint exempel på vad vårt samarbete inom Familjen Helsingborg kan leda till, och jag hoppas och tror att vi får se ännu mer av den varan framöver. KulturWKND, Rampljus och nu Kultursommarkortet; dessa tre samarbeten pekar alla i samma positiva riktning när det gäller kulturens potential i att utveckla en levande stadsbygd i vårt hörn av Skåne.

Den här sommaren erbjuder Kultursommarkortet fri entré till ett tiotal platser. Sedan tidigare ingår Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar samt Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg. Sommarens nyheter breddar det klassiska konst- och museumutbudet med bland annat opera, militärhistoria, den svenska järnvägens berättelse och svenska stridsflygplan. Sommarens nya samarbetspartners är:

Birgit Nilssons museum
Höganäs Museum
Ljungbyheds Militärhistoriska Museum
Järnvägens museum Ängelholm
Plastens Hus i Perstorp
Tomarps Kungsgård
Ängelholm Flygmuseum

Utöver fri entré hela sommaren ingår också en rad olika rabatter. Flera samarbetspartners är redan knutna till kortet och fler ansluter sig löpande. I sommar kan man använda kortet för att få rabatt på till exempel gokartskörning, campingplatsen, träningskort, fika- och restaurangnotan, hotellvistelsen, i chokladbutiken och för att spara pengar på biobiljetter.

Kultursommarkortet säljs från och med 1 juni och gäller till och med 31 augusti. Kortet kostar 300 kronor och säljs online via Helsingborgs kulturbutik och på vissa av de kulturplatser där kortet gäller. För de som har ett ordinarie Kulturkort gäller samma erbjudanden och innehåll som Kultursommarkortet under juni, juli och augusti. På kulturkortet.se kan man läsa mer om Kultursommarkortet 2021.

Kontaktpersoner:
Sophie Giescke Linné, kommunikationschef kulturförvaltningen Helsingborg
sophie.giescke.linne@helsingborg.se
0703-28 11 55

Presskontakt:
Dennis Nilsson
dennis.nilsson@helsingborg.se
0732-31 50 78

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55