Gå direkt till innehåll
Verksamheten i Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen bygger på att man gör olika insatser för medlemmarna med hållbarhet och klimat som ständigt fokus. Två av styrelserepresentanterna är Monica Frisk och Maria Wellving.
Verksamheten i Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen bygger på att man gör olika insatser för medlemmarna med hållbarhet och klimat som ständigt fokus. Två av styrelserepresentanterna är Monica Frisk och Maria Wellving.

Pressmeddelande -

Marknadsföreningen med sina 250 företag skriver på klimatavtal i Helsingborg

Den femtionde deltagaren har nu skrivit på Klimatavtal i Helsingborg. Staden har en ambitiös klimat- och energiplan som styr arbetet med hållbarhetsfrågorna. För att nå målen samarbetar staden med både näringsliv och civilsamhälle.

Fokus för Klimatavtal i Helsingborg under 2022 har varit företag och föreningar. De bidrar med åtaganden som passar deras verksamhet, är genomförbara och som minskar koldioxidutsläppen för kommande generationers livskvalitet.

-Vi gläds mycket över att vårt mål för 2022 är uppnått och välkomnar Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen. Femtio företag och föreningar kan nu kraftsamla tillsammans med staden för att nå målet om klimatneutralitet 2030, säger miljödirektör Henrik Frindberg i Helsingborgs stad.

När Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen, som består av 250 medlemmar, signerar avtalet tas ett stort steg både på föreningens och stadens hållbarhetsresa.

-Vi är med därför att vi aktivt vill arbeta för att sätta hållbarhetsfrågorna på agendan. Vi har ständigt fokus på aktiviteter som på olika sätt lyfter frågor inom klimat och hållbarhet, säger Maria Wellving, verksamhetsansvarig på Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen.

Klimatavtal i Helsingborg är en plattform för företag, föreningar, invånare och staden som tillsammans vill arbeta för en mer hållbar framtid och målet att vara klimatneutral 2030. Många företagare och föreningar i Helsingborg brinner för hållbarhetsfrågan och har ett starkt engagemang för klimatet som stärks ytterligare med klimatavtalet.

Deltagarna får expertstöd för att ta fram anpassade klimatåtgärder. På den gemensamma plattformen finns inspiration och möjligheter till kunskapsdelning, samarbete och erfarenhetsutbyte med Helsingborgs stad och andra företag och föreningar.

klimatavtal.helsingborg.se kan du läsa mer om Helsingborg stads klimatavtal.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55