Gå direkt till innehåll
Kulturmagasinet och Fredriksdal museer och trädgårdar
Kulturmagasinet och Fredriksdal museer och trädgårdar

Pressmeddelande -

Med känsla för grönt – en utställning i Fredriksdals anda

Med känsla för grönt – en utställning i Fredriksdals anda
15 december 2018 – 1 september 2019
Pressvisning 13 december klockan 13:00

Med känsla för grönt är utställningen där konsten får berätta om arbetet på Fredriksdal museer och trädgårdar. En konstnärlig upplevelse som lägger fokus på det livsviktiga samspelet mellan växter, djur och människor. En unik utställning där syftet är att skapa förståelse för den biologiska mångfalden och inspirera till att agera för ett hållbart ekologiskt system.

Varje dag arbetar Fredriksdal med att bevara den biologiska mångfalden med speciellt fokus på det skånska landskapet. Fredriksdal är också genbank och räddar varje år livet på arter som riskerar försvinna från svenska landskapen. Fredriksdals växter, djur och personal har en livsviktig roll i det gröna samspelet för en hållbar nutid och framtid. Utställningen är producerad av Dunkers kulturhus i samarbete med Fredriksdal museer och trädgårdar samt Kulturmagasinet.

Genom konsten
Utställningen kommer att belysa och berätta om Fredriksdals arbete med bevarande, hållbarhet och hälsa. Friluftsmuseets botaniska trädgård, ängar, parker, trädgårdar och djur står i fokus. Bakom kulisserna arbetar biologer, pedagoger, bönder och botanister med forskning, uppfödning och plantering för att bevara Sveriges växter och det djurraser som utvecklats tillsammans med det skånska lantbruket. Genom olika konstnärliga inriktningar ska det hållbara sambandet mellan naturen, djuren och människorna påvisas och inspirera andra. Med en känsla för grönt kommer innehålla samtidskonst, äldre landskapsmåleri, naturhistoriska föremål samt nutida berättelser från Fredriksdal. Några av konstnärerna i utställningen är: Bruno Liljefors, Ellen Trotzig, Isaac Grünewald, Prins Eugen, Henrik Håkansson, Caroline Mårtensson, Anna Clarén med flera.

Välkommen med din anmälan till pressvisningen av Med känsla för grönt 13 december klockan 13:00. Anmälan till dennis.nilsson@helsingborg.se senast 12 december klockan 12:00

På pressvisningen möter du:

  • Jenny Fridh, projektledare och utställningspedagog Dunkers kulturhus
  • Jacob Sandberg, biolog Fredriksdal museer och trädgårdar
  • Karin Hjelmér, museipedagog Fredriksdal museer och trädgårdar
  • Birgitta Witting, antikvarie Kulturmagasinet/Helsingborgs museer
  • Lise-Lotte Persson, kulturgeograf och utställningsassistent Dunkers kulturhus
  • Charlotta Jönsson, utställningsproducent Dunkers kulturhus
  • Niklas Hellberg, utställningens formgivare

Arrangemangskontakt: Jenny Fridh. Pedagog Dunkers kulturhus. 073-231 53 60 eller Jenny.Fridh@helsingborg.se

Presskontakt: Dennis Nilsson, pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborgs stad.
042–10 42 32 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55