Gå direkt till innehåll
Miss Li uppträder på Hx 3 augusti 2018.
Miss Li uppträder på Hx 3 augusti 2018.

Pressmeddelande -

Miss Li, Tarabband och comeback för fjolårets dansbandssuccé

Hx fortsätter bredda sommarens musik-lineup! Nu är det klart att Miss Li, Scotts och Tarraband uppträder vid årets stadsfestival.

Efter förra årets bejublade sommarturné, släppte Miss Li sitt nya album ”A Woman’s Guide To Survival”. Nu är det klart att Miss Li och hennes band kommer till Helsingborg och sommarens Hx-festival. När hon kliver upp på Gröningens stora scen är det givetvis musiken från det senaste albumet som kommer att vara konsertens fokus.

– Den gångna sommarens turné var verkligen en av de roligaste som jag och mitt band gjort. Någonsin. Jag har verkligen lagt min själ i det nya albumet, och jag kan knappt bärga mig tills jag och mitt band får spela detta live, säger Miss Li.

Tarrabband kommer att förgylla Hx med sin tvärkulturella musikstil av ett helt unikt slag. Gruppens namn kommer från det arabiska uttrycket ”tarab” som betyder extas genom musik. Tarabbands fans finns bland poeter i Gaza, ungdomar i Beirut, prinsessor i AbuDhabi, demonstrerande fans i Tunisien och bland de unga i en ny kämpande generation i Irak.

Bandet bildades 2008 i Malmö av irak-egyptiska Nadin Al Khalidi och Gabriel Hermansson. Nadin kom till Sverige 2001 som flykting från Irak. På Världsmusikgalan 2014 tilldelades hon priset som Årets Traditionsbärare. Nadin Al Khalidis texter rör sig i ett politiskt och socialt landskap där hon lyfter fram frågor om identitet, överlevnad, kärlek och hur man kan nå fred och tolerans mellan olika kulturer.

På Hamntorget gör förra årets dansbandssuccé en förstklassig comeback. I samarbete med Sundspärlan kommer Hx bjuda alla dansbandsälskare på storheter som Date, Barbados, Engdahls och inte minst Scotts som fick sitt stora genombrott vid Dansbandskampen 2008 och under Melodifestivalen året därpå.

– Med det här artistsläppet blir vår satsning på ett både brett och högkvalitativt musikutbud allt tydligare. Vi har fått enormt positiv respons på våra tidigare släpp och jag hoppas att sommarens Hx genremässigt ska bli så heltäckande som möjligt, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

Hittills släppta artister:

Miss Li - Gröningen – fredag 3 aug
Tarabband – Henry Dunkers plats – lördag 4 aug
Engdahls – Hamntorget – fredag 3 aug
Barbados – Hamntorget – fredag 3 aug
Scotts – Hamntorget – lördag 4 aug
Date– Hamntorget – lördag 4 aug
Helsingborgs Symfoniorkester + Lisa Miskovsky – Gröningen – fredag 3 aug
RIX FM – Gröningen – lördag 4 aug
Wilmer X – Gröningen - lördag 4 aug
Tove Styrke – Henry Dunkers plats – lördag 4 aug
Kaliffa - Gröningen – fredag 3 aug

Kontaktperson: 
Ulf Dahlström, pressansvarig, Helsingborg Arena & Scen AB, ulf.dahlstrom@helsingborg.se, +46 723 970 762

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll