Gå direkt till innehåll
Foto: Google maps. Visar det aktuella området kring Fredriksdalsteatern i Helsingborg.
Foto: Google maps. Visar det aktuella området kring Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Pressmeddelande -

Nu öppnar upphandlingen för att driva Fredriksdalsteatern i framtiden

Vem tar över och förädlar stadens älskade Fredriksdalsteater? Nu öppnar upphandlingen för att hitta en kompetent aktör som kan driva teatern de kommande åren.

Helsingborgs stad letar efter den aktör som kan ta över stafettpinnen för att både utveckla och förvalta stadens nationella klenod och riksintressanta friluftsteater. Helsingborgs stads målsättning är att skapa en öppen och tillgänglig plats för scenkonst där en mångfald av uttryck ges utrymme. Utifrån platsens tradition ska Fredriksdalsteatern nu ta nästa steg in i framtiden.

Riktning och framtid
Konstnärlig kvalitet och en mångfald av scenkonstuttryck ska vara drivkraften framåt för att fortsätta nå en stor och bred publik. Aktören ska tillvarata scenens unika möjlighet att göra teater med både konstnärlig verkshöjd och folklighet. Aktören behöver också bidra med en tydlig idé kring hur målgruppen barn och unga kan omfamnas av Fredriksdalsteaterns verksamhet.

– Det är med rätta staden känner en stolthet kring denna fantastiska friluftsteater och jag vågar påstå att vår Fredriksdalsteater är ett av landets starkaste teatervarumärken, säger stadens kulturdirektör Mats Hallberg.

Mats, som är ansvarig för upphandlingen, fortsätter:

– Vi ställer stora krav på nästa aktör och jag är övertygad om att det finns flera som både är lockade och kan leva upp till förväntningarna; att förvalta arvet och utveckla vår fina teaterscen.

    Upphandlingen annonseras idag, fredagen den 17 februari 2023, och pågår till slutet av mars. Beslut om vilken aktör som får i uppdrag att driva Fredriksdalsteatern i framtiden väntas fattas under den senare delen av våren 2023.


    Kontaktpersoner

    Mats Hallberg Kulturdirektör, Helsingborgs stad.
    0730-28 22 53 eller mats.hallberg@helsingborg.se

    Hans Bergfast Ansvarig Verksamhetschef, Helsingborgs museum/Fredriksdals museer och trädgårdar.
    0732-31 52 05 eller hans.bergfast@helsingborg.se

    Susanne Hylander Upphandlingschef, Helsingborgs stad.
    042-10 52 26 eller susanne.hylander@helsingborg.se

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

    Kontakter

    Presstjänsten

    Presstjänsten

    Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55