Gå direkt till innehåll
Under H22 kunde vi följa Daniel Segerbergs konstverk från ”Från Ax till Limpa” på Pixla piren. Söndag, 6 november, bjuder Dunkers kulturhus och Daniel in till publikt brödbak på kulturhusets baksida klockan 11.00-14.00.
Under H22 kunde vi följa Daniel Segerbergs konstverk från ”Från Ax till Limpa” på Pixla piren. Söndag, 6 november, bjuder Dunkers kulturhus och Daniel in till publikt brödbak på kulturhusets baksida klockan 11.00-14.00.

Pressmeddelande -

Nu ska axet bli till limpa – brödbak med Daniel Segerberg

Söndag 6 november klockan 11:00-14:00.
Dunkers kulturhus på baksidan mot sundet.
Vem som helst får vara med och baka och smaka

Under H22 kunde vi följa Daniel Segerbergs konstverk från ”Från Ax till Limpa” ute på Pixla piren. Nu är fältet skördat, vetet tröskat och en lerugn har byggts med hjälp av lokala förmågor för kunna baka med vetet. På söndag, 6 november, bjuder Dunkers kulturhus och Daniel in till brödbak på kulturhusets baksida mellan klockan 11.00 och 14.00. Brödsugna kan testa att mala vetet, baka i lerugnen och såklart att smaka på brödet.

- Cirkeln i detta konstprojekt, som ju skedde i en annan del av staden, blir sluten med brödbaket, Vi har gått från ax och nu får besökarna göra limpan. Vi kan konstatera att det går utmärkt att odla på en plätt i staden, säger Hanna Schedin-Carter, producent på Dunkers kulturhus.

Ambitionen med verket Från Ax till Limpa har varit att lyfta frågan om förlorad åkermark till följd av städers expansion, genom att fysiskt återföra åkermark till staden – och samtidigt utgöra ett cirkulärt medskapande. Som nu när vetet skördas och blir exempelvis till bröd på Dunkers kulturhus baksida.
Daniel Segerberg är en av Sveriges mest erfarna konstnärer när det gäller att skapa hela utställningar eller större verk och projekt genom att involvera medborgare och samtidigt nå en konstnärlig verkshöjd. Förutom aspekter av social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet samt medborgare involvering finns andra perspektiv på verket ’Från Ax till Limpa’. Ett av de främsta är just det omvända återtaget i att konstnären ger tillbaka åkermark – det som ofta går förlorat när städer expanderar.

Kontakt:
Hanna Schedin-Carter, producent Dunkers kulturhus
0767-82 43 19
hanna.schedincarter@helsingborg.se

Daniel Segerberg, konstnär och tillika odlare och brödbagare
0708-87 78 44
daniel.segerberg@gmail.com

Presskontakt:
Göran Svensson
0732-31 50 36
goran.svensson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55