Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt forum för anhöriga

Under hösten ordnar socialpsykiatrin i Helsingborg ett nytt stöd till anhöriga. Stödet ges i form av informationsträffar med presentationer av olika verksamheter samt möjlighet till samtal och utbyte av tankar och erfarenheter.

- Vi tror att det finns ett stort behov av den här typen av verksamhet. Samtidigt vet vi att anhöriga och närstående till denna målgrupp, av olika anledningar, kan vara svåra att komma i kontakt med, säger Josephine Broström, socionom och delansvarig för anhörigträffarna.

Programmet inleds den 14 september med en presentation av socialpsykiatrins egen verksamhet. Den 19 oktober berättar Lars Bogren från Schizofreniförbundet om deras verksamhet. Den 16 november kommer Bryggan, en del av stiftelsen Sveriges Fontänhus och berättar om sin verksamhet.

Höstens träffar avslutas med att Jonas Andersson från Riksförbundet Ungdom för Social hälsa, RUS, presenterar sitt arbete. RUS arbetar bland annat med kamratstöd och självhjälpsgrupper och organiserar unga upp till 35 års ålder, med erfarenhet av psykiska eller sociala problem.

Mer information:
Tid:
14 september, klockan 17:30-19:00.
Plats:
103:ans lokaler, Bredgatan 19, Helsingborg.
Hemsida:
www.helsingborg.se/anhorigtraff
Anmälan:
Föranmälan krävs.

För mer information, frågor eller föranmälan:

Josephine Broström
Socionom, socialpsykiatrin
Socialförvaltningen
Telefon: 042-104292
E-post: josephine.borstom@helsingborg.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55