Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt parkeringserbjudande under sommaren

1 juli inför Helsingborgs stad ett sommarparkeringserbjudande med avgiftsfri parkering en gång/vecka för den som besöker centrala staden med bil.

Helsingborgs stad har under våren erbjudit daglig avgiftsfri parkering för den som besökt centrala staden med bil. Från 1 juli övergår staden till ett parkeringserbjudande som går att utnyttja en gång per vecka.

– Både det erbjudande vi haft under våren och det nya sommarerbjudandet är tänkt att användas av den som besöker centrala staden för att handla. Vi har sett att vårt tidigare erbjudande till viss del även utnyttjats av pendlare och boende i city. Med sommarerbjudandet riktar vi det tydligare mot besökare som handlar i city , säger Leo Schneede, parkeringssamordnare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Många orter som, liksom Helsingborg, haft generösa parkeringserbjudanden under vårens coronapandemi tar nu bort dessa. Helsingborg väljer att hålla i och ha kvar en avgiftslättnad som även fortsatt gynnar citys handlare och verksamheter.

– Parkeringserbjudandet har varit uppskattat av både verksamheter i city och besökare under våren. Jag vet företagare utanför city som har passat på att luncha och shoppa i stadskärnan tack vare den fria parkeringen. Därför är vi glada att kunna fortsätta erbjuda kunderna avgiftsfri parkering med ännu tydligare koppling till handeln i city, säger Hanna Candell VD, Helsingborg City.

Sommarerbjudandet innebär att den som besöker och handlar i centrala staden kan parkera fritt i 2 timmar. Den som vill utnyttja erbjudandet får en parkeringskod i den affär där hen handlar. Erbjudandet går att utnyttja en gång per vecka.

En effekt av vårens parkeringserbjudande är att fler än vanligt valt att ladda ner och använda en av de parkeringsappar som fungerar på de kommunala parkeringarna.


För mer information, kontakta:
Hanna Candell, vd Helsingborg City
Telefon: 0768-36 12 80, e-post: hanna.candell@helsingborg.se

Leo Schneede, parkeringssamordnare på stadsbyggnadsförvaltningen
Telefon: 042-10 35 68, e-post: leo.schneede@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55