Gå direkt till innehåll
Hur kan ungdomar i norra Skåne påverka EU:s politik och engagera andra i sina hjärtefrågor?
Hur kan ungdomar i norra Skåne påverka EU:s politik och engagera andra i sina hjärtefrågor?

Pressmeddelande -

Påverka EU i Skåne – Digitalt seminarium om ungdomsengagemang

Europa står inför stora utmaningar med klimatförändringar, hot mot demokratin och coronapandemins konsekvenser. Hur kan ungdomar i norra Skåne påverka EU:s politik och engagera andra i sina hjärtefrågor?

Den 10 februari klockan 17:00 arrangeras en digital inspirationsträff med Per Grankvist, prisbelönad journalist och folkbildare, Björn Kjellström från Europaparlamentet i Sverige och Elsie Gisslegård, Sveriges representant i Europeiska kommissionens ungdomsdialog. Unga och personer som arbetar med unga från norra Skåne välkomnas att delta!

Under seminariet berättar Björn Kjellström om hur EU fungerar, om de brännande politiska frågorna just nu och hur man som ung Skåning kan engagera sig, bland annat i nätverket ”Tillsammans i Europa”.

- Det finns flera sätt för unga i Skåne att engagera sig i Europafrågor och vi hoppas vårt seminarium ska väcka både intresse och visa på hur man kan engagera sig och effektivt driva frågor man själv brinner för, säger Jenny Tellström vid Europa Direkt Skåne Nordväst.

- Per är mycket inspirerande och kommer dela med sig av sina bästa tips för att engagera andra. Vi får också träffa Sveriges representant i EU:s ungdomsdialog och höra mer om hur hon framför ungas viljor i EU, säger Amanda Lindblad från Europa Direkt Hässleholm.

    Per Grankvist, känd bland annat för Vvv.Politik - Sveriges största renodlade politik-konto på Instagram, berättar om hur man genom sociala medier kan engagera andra och om hans resa från noll till 20 000 följare på hundra dagar och miljontals visningar i veckan.

    Alla unga i EU har rätt att komma till tals i frågor som rör dem. Elsie Gisslegård är en av Sveriges två unga EU-representanter. Elsie kommer att berätta om sitt uppdrag av LSU (Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer) samla in och framföra ungas åsikter till EU.

    Tid och plats:

    När: Onsdag 10 februari kl. 17:00-18:10

    Plats: Zoom. Anmäl dig via eventsidan eller genom att skicka ett mejl till europadirekt@hassleholm.se

    Eventsidan:

    Evenemanget arrangeras av Europa Direkt Hässleholm, Europa Direkt Skåne Nordväst och Europaparlamentets nätverk ”Tillsammans i Europa”.

    Kontaktuppgifter:

    Jenny Tellström, Samordnare Europa Direkt Skåne Nordväst, 073-0804157, Europadirekt@helsingborg.se

    Amanda Lindblad, EU-koordinator Europa Direkt Hässleholm, 0451-26 82 47, europadirekt@hassleholm.se

    Ämnen

    Regioner


    Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

    Kontakter

    Presstjänsten

    Presstjänsten

    Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55