Gå direkt till innehåll
kul-turen
kul-turen

Pressmeddelande -

Premiär för Kul-turen i Helsingborg

Sommarlovet hägrar men kulturen tar inte ledigt. Ett nytt koncept för att nå barn och ungdomar på sommaren är kul-turen. Med tanken om att kulturen ska komma till dem unga, istället för att barnen kommer till institutionerna, ger sig Helsingborgs kulturliv ut på en pop-up-resa. Nio olika platser får besök av kul-turen mellan 18-29 juni.

Syftet med kul-turen är att skapa intresse för kultur hos de barn mellan sex och femton år som vanligtvis inte besöker kulturinstitutionerna. De verksamheter som åker ut med olika prova på-aktiviteter är Helsingborgs scen och arena via Hx och SM-veckan, Helsingborgs bibliotek, Kulturskolan, Dunkers kulturhus, Fredriksdal och kulturförvaltningen. Kul-turen kommer att besöka bostadsområden och centrala platser som till exempel Gröningen.

Sonja Kolesar som är projektledare för kul-turen förklarar tanken med satsningen:

– Vi vill ge barn och unga en trevlig sommarlovsupplevelse och vi tror att vi kan det med ett gemensamt koncept. Alla bidrar med sin egen pusselbit som speglar deras verksamhet. På så vis hoppas vi kunna inspirera barn och unga till eget skapande, och samtidigt får de en inblick i vilka aktiviteter som finns hos oss som de kan utforska vidare om de vill.

Målgruppen är alltså barn och unga och kul-turen ska hitta dem som normalt inte hittar kulturen.

– Satsningen riktar sig enbart till barn och unga. Aktiviteterna är anpassade till målgruppen 6-15 år. Alla hittar inte till oss så vi vill åka ut och möta barn och unga utanför våra egna institutioner. I varje nytt möte sker ett utbyte av tankar och idéer och vi kommer att få omedelbar feedback på aktiviteterna från de vi möter. Det är i dessa möten inspirationen flödar och nya framtida aktiviteter skapas.

Kul-turen har sin premiärtur sommaren 2018 och innehåller aktiviteter som till exempel lekar, styltgång, konstmålning, höjdhopp och programmering. Kul-turen är tillbaka redan till hösten, men då med omvänd taktik, när man hämtar barn och unga till de olika kulturverksamheterna. Sommarens stopp och alternativa platser vid regn ses på: https://helsingborg.se/lovprogram/kul-turen/

Arrangemangskontakt: Sonja Kolesar, kultursamordnare. 073-332 75 96 eller sonja.kolesar@helsingborg.se

Presskontakt: Dennis Nilsson, pressansvarig kulturförvaltningen. 0732-31 50 78 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55