Gå direkt till innehåll
Foto: Helsingborgs museer
Foto: Helsingborgs museer

Pressmeddelande -

PRESS: Fort bildning i kulturarv

Så är det, fort ska det gå och bildad ska du bli. Dunkers fortsätter vårens succeserie Fortbildning och ämnet för hösten är kulturarv. Under tre torsdagar i höst gästas Dunkers av personal från Kulturmagasinet som belyser kulturarvet från alla tänkbara vinklar.

Hur dokumenterar man samtiden?
Vilka berättelser kommer framtidens museer att ha tillgång till? Vems historia kommer att finnas representerad? Ett museum är en minnesinstitution för hela samhället och att samla inkluderande är av största vikt. Det vi samlar idag blir ju morgondagens historia. Men hur gör man? Vilka ämnen, fenomen eller händelser skall vi välja och vilka problem kan man stöta på? Fotograf Anna Bank och antikvarie Birgitta Witting berättar om sina erfarenheter av samtidsdokumentation.

När: Torsdag 14 september 18:00–19:00
Plats: Atriet, entréplan
Fri entré, ingen föranmälan. Plats för 100 sittande.

Normkritik på 60 minuter
Normkritik handlar om att sätta sökarljuset på normen och inte på avvikaren eller den eller det som verkar bryta mot normen. Vad är normer, varför finns de och vem får fördelar av dem? Hur ser vi normerna, hur förhåller vi oss till dem och kan vi göra skillnad? Med Anja Petersen, antikvarie, på Kulturmagasinet.

När: Torsdag 5 oktober 18:00–19:00
Plats: Atriet, entréplan
Fri entré, ingen föranmälan. Plats för 100 sittande.

Bredden och det oväntade innehållet i Helsingborgs museers samlingar Om bredden och det ibland oväntade innehållet i våra museisamlingar. Helsingborgs museers arkiv och fotosamling är också en betydande del av samlingarna – som för många annars kanske främst förknippas med konst och föremål. Vi låter några exempel på det skrivna ordet och vardagsfotot berätta historia från när och fjärran i tid och rum. Med Pelle Johansson, antikvarie, på Kulturmagasinet.

När: Torsdag 9 november 18:00–19:00
Plats: Atriet, entréplan
Fri entré, ingen föranmälan. Plats för 100 sittande.

Arrangemangskontakt:Fredrik Öjbro, kultursamordnare Dunkers kulturhus.
0732-31 15 60 eller fredrik.ojbro@helsingborg.se

Presskontakt: Dennis Nilsson, pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborgs stad. 042-10 42 32 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55