Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: ​Fjärdeklassare har fyllt Bruces skog med träd som motsvarar tio fotbollsplaner

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: ​Fjärdeklassare har fyllt Bruces skog med träd som motsvarar tio fotbollsplaner

För tio år sedan planterade de första fjärdeklassarna sina träd i Bruces skog som en del i Miljöverkstadens program, Barnens skog. Sedan dess har skogen vuxit till sig och elevernas trädplantering under de tio åren motsvarar nu hela tio fotbollsplaner. Den 12 och 13 maj är det sista gången eleverna bjuds in till just Bruces skog för att plantera var sitt träd och lära sig om skogen. Nästa år är det dags för ett nytt område då trädplanteringen flyttar till Sofieroskogen i Laröd.

Miljöverkstaden har under vintern arbetat med programmet Barnens skog tillsammans med elever från årskurs 4 i Helsingborg. Barnen har bland annat gjort övningar ute och fått se exempel på vilken glädje vi har av skogen. De har även skapat alster utifrån sina idéer om en drömskog som visades upp på Fredriksdal i december.

Trädplanteringen är nästa steg i programmet Barnens skog. Den 12 och 13 maj har alla deltagare i programmet bjudits in till trädplanteringsdagen i Bruces skog. Varje barn får plantera ett träd och klasserna går en runda på området för att uppleva och lära sig mer om skogen vid olika stationer och möta aktörer som är verksamma i skog och mark.

När:
12-13 maj klockan 09:00-14:00

Var: Bruces skog, samling bakom ridhuset

Medverkande: Pedagoger från Miljöverkstaden, stadsbyggnadsförvaltningen, Helsingborgs orienteringsklubb, Yves Rocher, Jägarförbundet, Skogssällskapet, NTA, Kullabygdens ornitologiska förening, Scouterna avdelningen Råå, Gödeby Häst och Natur, Engelholmsglass, Träd och Skog i Skåne och NSR.

Välkomna!


För mer information kontakta:
Ingemar Nyman, pedagog Miljöverkstaden,
Tel. 0706-54 11 56, e-post:ingemar.nyman@helsingborg.se

Bengt Selmén, pedagog Miljöverkstaden
Tel. 0709-60 80 07, e-post:bengt.selmen@helsingborg.se

Linda Hellberg, stadsbyggnadsförvaltningen
Tel. 042- 10 58 73, e-post:linda.hellberg2@helsingborg.se

Trädplanteringsdagarna är ett samarbete mellan Miljöverkstaden, Dunkers
kulturhus och Yves Rocher.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55