Gå direkt till innehåll
Foto: Jan Svensson
Foto: Jan Svensson

Pressmeddelande -

PRESSINBJUDAN: Fredriksdals Svamp- och fruktutställning

Mellan den 12 och 24 september äger de årliga svamp- och fruktutställningarna rum på Fredriksdal museer och trädgårdar. Hundratals svamparter från de skånska skogarna och flera hundra äppelsorter finns att botanisera kring. Vi har även kryddat med ett 50-tal päronsorter. Utöver att klämma, känna och lukta finns svamp- och fruktexperter på plats som kan ge tips, råd och historik kring svampen eller frukten. Slår hungern till erbjuds det svampmåltider i trädgårdskaféet.

Välkommen på pressvisning 12 september 11.00 genom anmälan till dennis.nilsson@helsingborg.se

Svamp- och fruktutställningen på Fredriksdal är två verkliga kunskapsspridare såhär i skördetid. Med hundratals arter uppdukade och experter på plats lockar utställningen både stora och små varje år. Fruktutställningen (12- 24 september, dagligen 10:00-16:00) sätter både färg och doft på Herrgårdens finrum och 16, 17 och 24 september hålls sortbestämning.

Svamputställningen (12-24 september, dagligen 11.00-16.00) hålls i Prästgården. En utställning för den mest inbitne svampplockaren och nybörjaren. Flera hundra sorter är insamlade från skånska svampmarker och utställningen byter skepnad var dag då nya sorter samlas in dagligen. Efter en sommar med många regnskurar är förutsättningarna goda för ett riktigt bra svampår. Under hela utställningsperioden finns svampexpert i utställningen.

Vad: Pressvisning av Fredriksdals svamp- och fruktutställning
Var: Fredriksdals museer och trädgårdar (vi startar i svamputställningen i Prästgårdens samlingssal klockan 11 och fortsätter till Fruktutställningen i herrgården)
När: 12 september klockan 11.00
Hur: Genom anmälan till dennis.nilsson@helsingborg.se
Lunch
: För dig som besöker pressvisningen ingår en provsmakning av någon av trädgårdskaféets lunchrätter med svamp som delikat ingrediens och en kaka med äpplen från Fredriksdals fruktträdgård till kaffet.

Arrangemangskontakter:
Svamputställning: Karin Hjelmér, pedagogisk ledare på Fredriksdal och mykolog.
0706-90 45 06 eller karin.hjelmer@helsingborg.se

Fruktutställning: Maria Nyman-Nilsson, landskapsarkitekt och pomolog,
0702-10 45 31 eller maria.nyman-nilsson@helsingborg.se

Presskontakt: Dennis Nilsson, pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborgs stad.
042-10 42 32 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55