Gå direkt till innehåll
Gårdsplanen på nya dagliga verksamheten Djuramossa
Gårdsplanen på nya dagliga verksamheten Djuramossa

Pressmeddelande -

PRESSINBJUDAN: Invigning av ny daglig verksamhet i Viken

Dagliga verksamheten Djuramossa är den första i Helsingborg som kan erbjuda deltagare inom LSS en sysselsättning nära naturen. Det lantliga läget ger avskildhet och en lugn miljö med arbete som mestadels sker utomhus.

Välkommen att delta under invigningen av den nya dagliga verksamheten Djuramossa.

Tid och plats

Onsdagen den 8 maj med start klockan 10.00 på Djuramossavägen 30 i Viken. Invigningen arrangeras av vård- och omsorgsförvaltningen, Helsingborgs stad.

Program

Klockan 10.00–12.00. Vi inleder med tal och bandklippning med Lars Thunberg (KD), ordförande vård- och omsorgsnämnden, Helsingborgs stad, Annika Andersson, omsorgsdirektör, Helsingborgs stad och Jill Fransson, enhetschef, dagliga verksamheten Djuramossa med flera. Sedan blir det mingel och rundvisning av verksamhetens lokaler.

Kontakt:

(Kontakt press)

Linnea Karlsson, kommunikatör, vård- och omsorgsförvaltningen, Helsingborgs stad,
tel, 072-961 74 75.

(för mer information)

Annika Andersson, omsorgsdirektör, vård- och omsorgsförvaltningen, Helsingborgs stad,

tel, 072-242 70 96.

Lars Thunberg (KD), ordförande, vård- och omsorgsnämnden, Helsingborgs stad,

tel, 070-628 43 10.

Jill Fransson, enhetschef Djuramossa, vård- och omsorgsförvaltningen, Helsingborgs stad,

tel, 042-10 69 17.

Fakta om Djuramossa:

Den dagliga verksamheten Djuramossa omfattar ett orangeri, en lada, ett äldre boningshus och ett modernt inrett kostall samt utemiljö. I utemiljön kan deltagarna följa årstiderna genom djur- och trädgårdsskötsel och på våren och sommaren producera saker av det som odlas. Verksamheten har fokus på återbruk och kan även erbjuda hantverksproduktion genom exempelvis restaurering av möbler. Verksamheten kommer även att ha konferensmöjligheter och anordna marknader utifrån deltagarnas arbete och intressen.

Fakta om daglig verksamhet:

Daglig verksamhet ingår i lagen om stöd och service till vissa personer med funktionsnedsättning, LSS. Verksamheten riktar sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning eller autism samt till dem som har fått en hjärnskada i vuxen ålder. Arbetsuppgifterna på den dagliga verksamheten är anpassade efter varje individs intressen, behov och förutsättningar och ska vara så likt ett vanligt arbete som möjligt.

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55