Gå direkt till innehåll
Marknadsgata längs med Södergatan under Hx 2016.
Marknadsgata längs med Södergatan under Hx 2016.

Pressmeddelande -

Programmet till årets Hx tar form

Balansera på slak lina och låt pulsen rusa, dra in doften av krögarnas läckerheter, hör musiken spela och upptäck nya kultur- och sportaktiviteter i folkvimlet som fyller stans gator och parker. Hx förvandlar södra Helsingborg till sommarens härligaste tredagarsfestival.

Nu släpper Hx stora delar av programmet till sommarens evenemang som äger rum mellan 3 och 5 augusti.

– Hx ska överraska varje år med ett nytt och spännande innehåll. Förutom ett antal nya aktiviteter har vi fokuserat på att skapa en trivsam miljö, det ska vara en skön atmosfär i hela festivalområdet. Alla oavsett ålder ska känna att det finns en naturlig plats för just dem, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

Precis som förra året äger Hx rum i de södra delarna av staden, från Stadsparken till Furutorpsplatsen. I området finns flera scener som knyts samman av knallegata, spännande matserveringar och roliga aktiviteter för alla åldrar.

Några av årets nyheter:

  • Låga, korta, höga och långa linor spänns upp mellan träden i Stadsparken. Besökarna får prova sitt balanssinne på så kallade slacklines. På plats finns professionella utövare som ger tips och visar upp sina färdigheter.
  • Dansbandsscenen har varit ett efterfrågat inslag och i år tar den över Mäster Palms plats. Under Hx samtliga dagar kan du ta en svängom till några av Sveriges största dansband, bland annat Black Jack, Barbados och Scotts.
  • En del av Södergatan förvandlas till en boule- och bocciapark. Här kan alla mötas, utmana och utmanas, ingen är för ung eller för gammal för att spela. Intill banorna finns servering av mat och dryck.
  • Hos Mötesplats Kalifornia öppnar ett e-sportcenter där besökarna kan prova olika spel, tävla eller utmana sina fördomar om e-sport genom att lära sig mer om hur spelkulturen ser ut.
  • Breakout är en spännande interaktiv spelupplevelse där deltagarna delas in i lag och får en begränsad tid att tillsammans tänka kreativt för att lösa gåtor och uppdrag i ett stängt rum. Olika föremål i spelet ger ledtrådar och koder som hjälper laget att rymma från rummet.
  • På Södergatan öppnar en trampolinpark, en häftig upplevelse där flera studsmattor länkas samman och det går att hoppa åt alla möjliga håll – även på väggarna.

Musikartister som är klara sedan tidigare är soul & funkkollektivet Damn! som slår sig samman med sångerskorna  Kristin Amparo och Shirin, Ola Salo uppträder tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester och Samir & Victor inviger fotbollsturneringen Eskilscupen. I juli släpps ytterligare en artist som ska uppträda på Stora Scen vid Furutorpsplatsen.

Fler artister och programpunkter hittar du på hx.se. Programmet och webbplatsen fylls löpande på med information, nyheter under sommaren.

För mer information:
Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx, 073-41 25 88

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll