Gå direkt till innehåll
Skiss av Maria Fernandez till Rosa Kitsch, en installation på Söderscen, Furutorpsplatsen.
Skiss av Maria Fernandez till Rosa Kitsch, en installation på Söderscen, Furutorpsplatsen.

Pressmeddelande -

Rosa Kitsch, en installation med inspiration från glamour och popkultur på Söderscen, Furutorpsplatsen

Installationen Rosa Kitsch är ett rosa ljus i vintermörkret och coronatider. Den utgörs av fyra uppgraderade rosa second-handlampor och kommer att placeras ovanför långbordet på Furutorpsplatsen i ett samarbete mellan Söderscen på Furutorpsplatsen och modedesignern Maria Fernandez.

— Bakom den här installationen ligger inspiration från drömmen om ett glamouröst, “over the top-liv”. Ett rosa sken som lyser upp den gråa vardagen. Det är allt som influerar mig från pop-kulturen, och från allt som är lite "för mycket”, allt ifrån Barbie till Madonna. Installationen är designad för att hjälpa oss alla genom en mörk vinter och dessa svåra tider, säger Maria Fernandez.

Maria har bott i Berlin i fem år och planerade att flytta till USA, men på grund av Coronapandemin bor hon just nu i Helsingborg där hon precis har startat sitt eget modeföretag.

Alla fyra lamporna köptes second-hand och har blivit uppgraderade, två av dem med solcellslampor. De kommer att ställas ut på Furutorpsplatsen från och med måndag den 30 november och december ut.

—Genom projektet Söderscen på Furutorpsplatsen vill vi att det alltid ska finnas något att uppleva för besökare i parken. Det kan vara en aktivitet, eller en plats i parken där man trivs och vill vara en stund, eller något som Marias installation. Något som får dig att stanna upp och kanske tänka till, eller uppleva något du inte hade förväntat dig när du kom runt hörnan, säger Moa Sundberg, stadsmiljöstrateg och projektledare för Söderscen på Furutorpsplatsen.

Om Söderscen

Söderscen på Furutorpsplatsen är ett placemaking-projekt som drivs av Helsingborg stad som en del av trygghetssatsningarna på Söder. Syftet med projektet är att förbättra Furutorpsplatsens identitet och få fler att vistas där och använda parken och därmed göra Furutorpsplatsen och Söder till en tryggare plats. Projektet startades i juni 2020 och kommer att pågå i minst 3 år. Under sommaren och hösten satsade vi på fasta aktiviteter där föreningar fick i uppdrag att arrangera olika prova-på-aktiviteter för olika målgrupper (till exempel yoga, schack, zumba, språkcafé, japanskt blomsterbindning och snickarkväll för tjejer). På helsingborg.se/soderscen finns mer information om projektet.

För mer information kontakta

Moa Sundberg, stadsmiljöstrateg på stadsbyggnadsförvaltningen och projektledare för Söderscen på Furutorpsplatsen. Telefon: 042-10 34 27.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55