Gå direkt till innehåll
Foto: Anna Tärnhuvud, Aftonbladet
Foto: Anna Tärnhuvud, Aftonbladet

Pressmeddelande -

Samtal på Dunkers med Erik Niva

Erik Niva är fotbollsexperternas egen Maradona. En nörd med en passion som tagit honom över hela världen, via otaliga utmärkelser och hela vägen in i folkhemmet. I ett samtal om två halvlekar, med Torbjörn Dencker, följer vi med Niva från gärdsgårdsserierna till den glamorösa proffsfotbollens bästa och mörkaste sidor.

Han kallas ofta Sveriges vassaste fotbollsskribent och har tilldelats priser som exempelvis Svenska Fans stora läsarpris Guldskölden 25 gånger, Publicistklubbens pris Guldpennan och blivit utsedd till Årets sportjournalist av Sportjournalisternas Klubb.

Aktuell med
Erik Niva är aktuell med inte mindre än två böcker: Vår fotboll och Världens industri. I dessa har han undersökt det växande gapet mellan gräsrotsrörelse och glamourvärld, mellan leriga kvartersplaner och dagens toppfotboll. Samtalet på Dunkers, precis som i Eriks böcker, berör både lokal och global fotboll. Erik jobbar idag som kommentator i debattprogram som Euro Talk på svenskafans.com och Laul Calling på Aftonbladet men syns allra mest i Visats sändningar av Champions League och Premier League.

Vad: Samtal på Dunkers – Erik Niva
Var: Dunkers kulturhus
När: 25 oktober 2018, kl 18:30
Hur: Ordinarie entré 175 kronor, med Kulturkort 145 kronor, studerande 100 kronor, medlem i Föreningen Norden 120 kr. Biljetter köps i biljettcentralen på Dunkers kulturhus eller på ticketmaster.se

Arrangemangskontakt: Monica Enelund Posnic, ansvarig producent Dunkers kulturhus.
0732 - 31 56 82 eller Monica.PosnicEnelund@helsingborg.se

Presskontakt: Dennis Nilsson, pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborgs stad.
042–10 42 32 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55