Gå direkt till innehåll
Skördetid med äpplen, päron och svamp på Fredriksdal

Pressmeddelande -

Skördetid med äpplen, päron och svamp på Fredriksdal

Nu är det skördetid på Fredriksdal museer och trädgårdar. Den 8 september öppnar utställningen Äppeltider där man kan upptäcka en mängd sorter av äpplen och päron. Det poppar även upp en svamputställning där man kan lära sig om olika svampar och även få hjälp med bestämning av medhavda svampar.

Vi fortsätter med temat fest och firande med anledning av friluftsmuseets 100-årsjubileum och visar de många historiska fruktsorterna i Herrgårdens vackra rum, säger Lena Ansebo som är trädgårdshistoriker på Fredriksdal museer och trädgårdar.

Äppeltider
Den 8–24 september pågår den kärnfulla utställningen Äppeltider som i år har flyttat in i herrgården. Besökare kan gå på upptäcktsfärd i en stor sortsamling av äpplen och päron. Den 16–17 och 24 september finns pomologer på plats för att hjälpa till med sortbestämning och rådgivning. Då är besökare välkomna att ta med sig egna äpplen och päron för sortbestämning. Passa på att återuppleva barndomens favoritäpple, inspireras av dukade bord eller ta en promenad i Fredriksdals fruktträdgård. Fredriksdal museer och trädgårdar är ett lokalt klonarkiv som bevarar äldre fruktsorter och är en del av Nationella genbanken.

Svamp pop-up
I år är det extra bra förutsättningar för en god svampsäsong tack vare sommarens nederbörd. Den 8 september öppnar pop-up-utställningen om Matsvamp. Den 16–17 och 24 september visar svampexperter vanliga och ovanliga svamparter och mångfalden i den skånska naturen. 16–17 och 24 september finns svampexperter på plats för att hjälpa till med sortbestämning. Även här är besökare välkomna att ta med sig svampar eller bilder på svampar. Det finns även en skaparverkstad på temat svamp för små och stora 16–17 september.

Båda utställningarna ingår i entréavgiften.

Läs mer om utställningarna på fredriksdal.se.

Kontaktpersoner

Lena Ansebo, trädgårdshistoriker på Fredriksdal museer och trädgårdar
lena.ansebo@helsingborg.seeller 0702-10 45 31

Nina Petersson, arbetsledare och samordnare på Fredriksdal museer och trädgårdar
nina.petersson@helsingborg.se eller 0706-90 45 06

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55