Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SofieroClassic – vårkänslor med blommor bilar och bågar

Den 15 maj är det återigen dags för Sofiero att förvandlas till Sveriges naturskönaste miljö för klassiska bilar och motorcyklar. 125-åringen Mercedes-Benz står tillsammans med Harley-Davidson motorcyklar för årets huvudteman. Det gör de tillsammans med 100-tals andra fordon i Europas vackraste park.

En glädjande nyhet är att SofieroClassic får besök under dagen av Körsällskapet. Ett sällskap som ägnar sig åt de lite äldre fordonen. Sällskapet är inte bundet till märken eller klubbar. Tanken är att de gamla fordonen ska köras och att medlemmarna ska kunna hjälpa varandra att hålla dem rullande – och det råkar de göra just den 15 maj.

- Ett fantastiskt tillfälle att se, höra och känna lukten av fordon från en annan epok före andra världskriget. Körsällskapet har vägarna förbi och kommer till Sofiero klockan 12. Dessa rariteter kommer vi att presentera särskilt vid slottstrappan, berättar Matthias Bong.

De som föredrar motorcyklar går inte lottlösa. I år får Harley-Davidson extra uppmärksamhet. Harley-Davidson Club Sweden och Mercedes-Benz Klubben Sverige är medarrangörerna som gör det lilla extra för temautställningarna.

Populära inslag som uppvisning med veterancrossmotorcyklar och flyguppvisning blir det självklart också. Rhododendronravinen och slottsträdgården visar sin vackraste vårblomning och ger fordonen en unik inramning. För de mindre besökarna finns bland annat aktiviteter i Orangeriet med en bilbana modell större. Fler glada färger och former finns också i vårens utställning i slottet, där Madeleine Pyk ställer ut. SofieroClassic har fokus på historiska fordon, men aktiviteter i slottsparken och utställningarna gör att dagen erbjuder något för hela familjen.

SofieroClassic pågår den 15 maj mellan klockan 10.00 - 17.00. Besöksinformation inför evenemanget finns på sofiero.se.

Mer information Matthias Bong Projektledare SofieroClassic +46(0)42 - 102503 matthias.bong@helsingborg.se Pressbilder: www.sofiero.se/press

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55