Gå direkt till innehåll
Bronsmatchen på lördag sänds på storbildsskärm i Grytan. Bilden kommer från invigningen av H22 i Grytan.
Bronsmatchen på lördag sänds på storbildsskärm i Grytan. Bilden kommer från invigningen av H22 i Grytan.

Pressmeddelande -

Staden sänder bronsmatchen på storbildsskärm i Grytan

På lördag spelar Sverige om VM-brons i fotboll. Helsingborgs stad kommer sända matchen på storbildsskärm från utomhusscenen Grytan vid Kärnan, i Slottshagen. "Det är fantastiskt roligt att vi gått så här långt och vi vill nu ge alla helsingborgare möjligheten att heja fram laget gemensamt", säger Carina Leffler, stadsdirektör i Helsingborgs stad.

Spanien blev tyvärr en alltför svår motståndare i tisdagens semifinal under fotbolls-VM. Det betyder att vi spelar bronsmatch på lördag klockan 10.00 där vi ställs mot förloraren i matchen mellan England och Australien.

Helsingborgs stad vill ge alla helsingborgare möjlighet att ta del av matchen tillsammans och kommer därför att sända den live på storbildsskärm från utomhusscenen Grytan vid Kärnan, i Slottshagen.

Sändningen i Grytan börjar klockan 09.00 och klockan 09.30 kan besökarna ta del av ett uppsnack med komikern Ola Selmén med gäster. Arrangemanget är kostnadsfritt.

– Det är en otrolig prestation som landslaget har stått för. Spelarna är riktiga förebilder och resultatet visar vad som är möjligt när man jobbar tillsammans. Nu håller vi tummarna för att vi kniper bronset och ser fram emot en riktig folkfest i Grytan på lördag, säger Carina Leffler, stadsdirektör i Helsingborgs stad.

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55