Gå direkt till innehåll
U21-herrlandslaget spelar träningslandskamp mot Danmark den 10 juni på Nya Olympia.
U21-herrlandslaget spelar träningslandskamp mot Danmark den 10 juni på Nya Olympia.

Pressmeddelande -

Sverige möter Danmark på nya Olympia

Den 10 juni får helsingborgarna chansen att se det svenska U21-herrlandslaget spela en träningslandskamp mot Danmark på nya Olympia. Att matchen äger rum i Helsingborg är ett resultat av Helsingborg Convention & Event Bureaus arbete med att aktivt värva evenemang till staden.

– Vi är stolta över att Svenska Fotbollförbundet har valt Olympia och Helsingborg som matcharena och uppladdning inför EM. En match av den här kalibern bidrar till en pulserande stad och helsingborgarna får chansen att uppleva fotboll på hög nivå. Jag hoppas att det blir en stor uppslutning och att det ger mersmak för bra fotboll på Olympia, säger Johan Lundell, ansvarig för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Nya Olympia är Sveriges modernaste fotbollsarena och den invigs 1 april 2017. U21-herrlandslaget spelar träningslandskampen mot Danmark den 10 juni.

– Att få finslipa formen inför EM i vackra Helsingborg med dess fotbollstradition på ett ombyggt Olympia känns perfekt. Vi hoppas att ett genrep mellan två EM-lag ska locka många åskådare, säger Håkan Ericson, förbundskapten för U21-herrlandslaget.

U21-herrlandslaget har även sitt träningsläger i Helsingborg dagarna innan träningslandskampen. Matchen mot Danmark är den sista träningsmatchen innan landslaget åker vidare till EM i Polen. Sveriges U21-landslag är regerande Europamästare och har nu chansen att försvara titeln.

Biljetterna släpps i mitten av mars.

Om Helsingborg Convention & Event Bureau
Helsingborg Convention & Event Bureau, som är en del av det kommunägda bolaget Helsingborg Arena & Scen AB, arbetar aktivt för att fler och större evenemang och kongresser förläggs i Helsingborg. Läs mer

För mer information
Johan Lundell, ansvarig för Helsingborg Convention & Event Bureau, 042-10 43 84.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll