Gå direkt till innehåll
Foto: Amanda Lennartsson
Foto: Amanda Lennartsson

Pressmeddelande -

Sveriges första partävling i floristik på Fredriksdal museer och trädgårdar

Låt oss presentera Floramästerskapen på Fredriksdal. Sveriges första partävling i floristik. Bakom initiativet står frilansande florist Heidi Mikkonen och florist-influencer Sara-Lisa Ludvigsson. Tolv par deltar i tävlingen som går av stapeln 28 augusti på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg.

Fredriksdalsåret går i blommornas tecken och växtkraften sjuder på friluftsmuseet i Helsingborg. Så även tävlingsandan när vinsthungriga florister ska inta Fredriksdal i Sveriges första partävling i floristik, Floramästerskapen, som har premiär den 28 augusti.

Heidi och Sara-Lisa har tidigare synts i andra tävlingssammanhang på Sofiero slott och slottsträdgård och Elmia men båda två jobbar i huvudsak med vidareutbildning för florister runt om i landet. Floramästerskapen på Fredriksdal är deras egen nya tävling. På frågan om varför den nya partävlingen landar på Fredriksdal i Helsingborg svarar Sara såhär:

- Vi har längtat efter att få mötas på ett kreativt sätt och tycker att det är fantastiskt att vara i en miljö som knyter ihop det floristiska hantverket och det vackra i en trädgård. Fredriksdal som har börjat med snittblomsodling och har ett genomgående hållbarhetstänk passade i den linje vi föredrar att jobba i. Vi precis som Fredriksdal vill förmedla blomsterglädje och trädgården sjuder av kreativ lust och vi längtar verkligen efter att få se vad de tävlande ska skapa när de får blomstermaterialet i sina händer, Säger Sara-Lisa Ludvigsson

Hur har intresset för tävlingen sett ut och vilka är det som deltar i den här typen av tävling?

- Intresset har varit över förväntan! Vi är så glada över alla hejarop från floristbranschens sida. Det är glada tillrop både från de som är sugna på att testa att tävla men även florister som vill komma och titta på tävlingen för att få inspiration. De som hittills har visat intresse är allt från de som debuterar i tävlingssammanhang till veteranlag. Framför allt är det florister som gillar att utveckla sig själva men också vidareutveckla yrket tillsammans, säger Heidi Mikkonen.


    Kontaktpersoner

    Heidi Mikkonen
    070-756 51 94
    floristheidi@gmail.com

    Maria Axelsson, projektledare Fredriksdal
    0702-10 45 32
    maria.axelsson@helsingborg.se

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

    Kontakter

    Presstjänsten

    Presstjänsten

    Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55