Gå direkt till innehåll
Foto: Ralf Ekvall
Foto: Ralf Ekvall

Pressmeddelande -

Upptäck svenska väsen på ett höstmörkt Fredriksdal i oktober

Ett återkommande arrangemang på Fredriksdal museer och trädgårdar under hösten är Väsenvandring. Då kan barn och vuxna lyssna till spännande sägner om troll och älvor som en gång troddes befolka landsbygden. I år arrangeras vandringarna tisdag 29 oktober och onsdag 30 oktober från klockan 17.00.

–Det här är både lärorikt och läskigt på samma gång. Det är en resa tillbaka till en tid när troll och älvor befolkade skogens ängar. I Helsingborg är Fredriksdal en fantastisk plats med historiska byggnader, ängar och skogar där skickliga berättare lyckas förflytta besökarna till en tid när tron på väsen var stark.”, säger Åsa Hässlekvist, kulturpedagog på Fredriksdal museer och trädgårdar.

Väsenvandring har lockat tusentals besökare under åren. Det är ett arrangemang för både stora som små och för alla som är nyfikna på att utforska de svenska historierna från förr. Vandringen är utomhus och tar ungefär 60 minuter. På sex olika platser får besökaren lyssna till berättelser som handlar om olika sorters mystiska väsen. Berättelserna kommer till liv via skogens och naturens ljud.

–Vad är du rädd för i dag? Vad skrämde barn och vuxna för 200 år sedan? Ta med någon att hålla i handen och låt dig trollbindas av Fredriksdals berättare ute på våra slingrande stigar.”, säger Åsa Hässlekvist.

Under Väsenvandring kommer Fredriksdal museer och trädgårdar att lysas upp av marschaller, små brasor och gammaldags lyktor. Stämningen är viktig för att få den där kusliga känslan på plats. Väsenvandring rekommenderas för barn från sex år och uppåt. Och för alla som vill uppleva något speciellt på en unik plats. Biljetter går endast att förköpa via ticketmaster.se och på Dunkers kulturhus.

Arrangemangskontakt:
Åsa Hässlekvist, kulturpedagog Fredriksdal museer och trädgårdar
0703-93 45 63asa.hasslekvist@helsingborg.se

Presskontakt:
Dennis Nilsson, pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborgs stad
0732-31 50 78dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55