Gå direkt till innehåll
H22 pågick under åren 2019 – 2022. Uppdraget att utvärdera arbetet inom ramen för H22 gick till det internationella konsultföretaget Afry, ett arbete som nu är avslutat.
H22 pågick under åren 2019 – 2022. Uppdraget att utvärdera arbetet inom ramen för H22 gick till det internationella konsultföretaget Afry, ett arbete som nu är avslutat.

Pressmeddelande -

Utvärderingen av stadens välfärdssatsning H22 klar

Helsingborgs stad gav förra året det internationella konsultföretaget Afry i uppdrag att göra en oberoende utvärdering av stadens särskilda välfärdssatsning H22, inklusive stadsmässan H22 City Expo. Den utvärderingen är nu klar och går att ta del av i sin helhet.

Helsingborg står precis som andra kommuner i Sverige inför stora utmaningar med en åldrande befolkning och andra faktorer som sätter press på stadens resurser. Ska staden klara av att höja kvaliteten på välfärdstjänsterna och leverera den service som helsingborgarna förväntar sig så krävs det smartare och effektivare arbetssätt.

Kommunstyrelsen i Helsingborgs stad beslutade därför år 2018 att finansiera en särskild välfärdssatsning med syfte att utveckla lösningar för en smartare och mer hållbar stad.

Satsningen fick namnet H22 och bestod av två delar:

  • En stadsgemensam satsning på innovation som skulle ta fram nya arbetssätt och lösningar för att höja kvaliteten på välfärdstjänsterna.
  • Stadsmässan H22 City Expo som var Europas största arena för hållbar stadsutveckling med fokus på innovation och ökad livskvalitet.

H22 var en omfattande satsning från stadens sida som pågick under åren 2019 – 2022. Uppdraget att utvärdera arbetet inom ramen för H22 gick till det internationella konsultföretaget Afry, ett arbete som nu är avslutat.

Afry har undersökt effekterna från både innovationsarbetet samt H22 City Expo och bygger sina slutsatser på en rad olika källor och enkäter. Utöver slutsatser kring effekterna av H22 lämnar de även en rad rekommendationer kring hur staden kan ta innovationsarbetet vidare.

Afrys utvärdering är tillgänglig för alla att ta del av och bifogas i sin helhet.

Frågor:

Thomas Jartsell, presschef Helsingborgs stad: 0709–186 431
Agnes Kåregård, utredare Afry: 0703–127 679

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55