Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Välkommen när En frisk generation besöker Helsingborg

Trettio barn i årskurs två på Nanny Palmkvistskolan kommer under ett år framöver att vara en del av projektet En frisk generation. Tillsammans med sina föräldrar och syskon kommer de varje vecka testa på olika fysiska aktiviteter och hälsosam mat. Eftersom grunden till hälsan läggs redan i barndomen är föräldrarnas deltagande av stor vikt för att utveckla en mer hälsosam livsstil.

Nu på tisdag besöker representanter från stiftelsen barnen och deras familjer på Nanny Palmkvistskolan. Tillsammans kommer de att delta i veckans fysiska aktivitet och måltid.

Välkomna att höra mer om satsningen och träffa våra familjer och hälsokoordinatorer.

Tid: Tisdag 20 september klockan 17:00
Plats: Gymnastiksalen på Nanny Palmkvistskolan

Helsingborg är den fjärde kommunen i landet som ingår i stiftelsen En frisk generation, grundad av H.K.H Prins Daniel. Invigningen hölls den 3 september och barnfamiljerna deltar sedan dess i olika fysiska aktiviteter och gemensamma måltider, två gånger i veckan. Familjerna kommer att testa på allt från fartfyllda pass i skolans idrottshall till harmoniska friluftsaktiviteter i skogen. Målet är att ge hela familjen verktyg och inspiration för att själva kunna påverka sina livsval och på så sätt minska risken för sjukdomar och ohälsa på sikt.

För mer information, kontakta:
Cecilia Engström, ordförande i Idrotts- och fritidsnämnden (IFN)
Tel. 0768-71 23 53, e-post: cecilia.engstrom@helsingborg.se

Zara Lindell, hälsokoordinator i Helsingborgs stad
Tel. 073–153 38 36, e-post: Zara.lindell@helsingborg.se

Göran Andersson, hälsokoordinator i Helsingborgs stad
Tel. 073–15 338 40, e-post: Goran.andersson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55