Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Välkommen på vernissage 11 mars klockan 09:45, åk 3 visar "Sopor i retur" på Campus i Helsingborg

Måndag 11 mars klockan 09:45 inviger Torleif Bramryd, docent och ämnesansvarig för Miljöstrategi på Campus Helsingborg och Kim Olsson, VD på NSR, utställningen "Sopor i retur" i entrén på Campus Helsingborg.

1300 elever i Helsingborg har deltagit i programmet "Sopor i retur" som drivs av Miljöverkstaden. Projektet riktar sig främst till elever i årskurs 3. Barnen har fått göra ett besök på NSR återvinningsanläggning som har följts upp av en lektion om sopor. I projektet ingår också en utställning där eleverna har fått i uppdrag att tillverka ett konstverk av uttjänt material. Omkring 400 elever har valt att delta i utställningen och deras kreativa finurliga bidrag finns att beskåda på Campus i Helsingborg den 11-15 mars.

– Vi tycker det är bra att eleverna samarbetar i skapandet av konstverken och därför uppmuntrar vi dem till att göra gemensamma konstverk inom klasserna. "Sopor i retur" har funnits i mer än 10 år och vi har sett fantastiska skapelser genom åren, säger Annika Jonasson, miljöpedagog Miljöverkstaden.

En jury utser en vinnande klass som får åka till Skånes Djurpark under våren. "Sopor i retur" fortsätter under vecka 19-20 med Skolstädningen som vänder sig till alla grundskolor. Skolstädningen arrangeras tillsammans med projektet "I love Hbg".

 

Program:

09:45 Torleif Bramryd, docent och ämnesansvarig för Miljöstrategi på Campus Helsing- borg hälsar välkommen.

09:50 Kim Olsson, VD NSR inviger utställningen

10:00 Elever från Bårslöv skola berättar om sina konstverk

10:15 Mingel och rundvandring på utställningen

 

För mer information, kontakta gärna:

Annika Jonasson, tel: 0732-315933, annika.jonasson@helsingborg.se

Jessica Svensson, tel: 0732-315934, jessica.svensson3@helsingborg.se

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55