Gå direkt till innehåll
Årets vinnare av Floramästerskapen: Jessica Ottosson och Karin Persson
Årets vinnare av Floramästerskapen: Jessica Ottosson och Karin Persson

Pressmeddelande -

Vinnarna av Floramästerskapen 2023

I dag genomfördes den tredje upplagan av floristtävlingen Floramästerskapen på Fredriksdal museer och trädgårdar. Årets vinnare är Karin Persson och Jessica Ottosson från Hotell Mårtenson i Halmstad.

Under dagen har besökarna kunnat följa floristernas kreativa arbete på plats. Totalt tävlade 16 par och under eftermiddagen presenterades vinnarna. På första plats kom Karin Persson och Jessica Ottosson från Hotell Mårtenson i Halmstad.

Juryns motivering löd: ”Med perfektion och noggrannhet i varje detalj har man skapat blomsterarbeten som hänför. Lagarbete där man verkligen tagit till vara på varandras kunskap och tillsammans skapat magi.”

På andra plats kom Cajsa Johansson från Floristutbildarna i Västerås och Cajsa Kolberg från Fridhs blommor i Köping.

På tredje plats kom Linda Wahldén från Interflora Söderblommor i Malmö och Sofia Carlsson från Interflora Bellis by Sylvia i Ängelholm. De röstades även fram som publikens vinnare.

Om Floramästerskapen
Floramästerskapen är en partävling i floristik med fokus på hållbarhet och blommor i säsong. Årets tema var fest och firande och 16 par deltog och arbetade fram sina bidrag inför publik. Tävlingsledare var blomsterprofilerna Heidi Mikkonen och Sara-Lisa Ludvigsson.

Arrangemangskontakt
Elsa Dahlrot, trädgårdsmästare Fredriksdal museer och trädgårdar
elsa.dahlrot@helsingborg.se
0706-20 45 62

Presskontakt
Fideli Österström
fideli.osterstrom@helsingborg.se
0722- 13 89 47

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55